– Nå tenner vi byens største julegran. Den vil få Lysfesten rundt Lille Lungegårdsvann til å blekne, proklamerer avdelingsdirektør ved Siljustøl Museum, Ingrid Røynesdal.

Snøfnuggene dalte og laget en hvitt tykt teppe rundt komponisten Harald Sæveruds hjem. Flere hundre barn sprang rundt i snøen med små elektriske lys. Lysene minnet om små ildfluer som svermet rundt i skogen midt på vinteren.

OVER TUSEN VAR PÅ FØRJULSFEST I FANA

– Det er kjekt at de arrangerer tenning av julegran ute i bydelene. Vi var her i fjor også. Det har blitt en tradisjon for oss som bor her i nabolaget, sier Henriette Olderøy.

For andre år på rad arragerer Siljustøl Museum og Råstølen velforening førjulsfest på Siljustøl. Over tusen personer hadde tatt på seg gode varme vinterklær for å få med seg tenning av den store gamle granen.

– Vi har fått bekreftet at det er byen høyeste juletre på rot. Vi er veldig glad for at så mange har tatt turen til Siljustøl for å komme i julestemning. Vi fjor deltok 600. I år er vi over tusen. Førjulsfest på Siljustøl er en tradisjon som er kommet for å bli, sier leder for Råstølen velforening, Odd Arne Larsen.

– Det er en fantastisk stemning her i dag. Spesielt kjekt er det for barna. Det er nesten magisk, sier Hanne-Lise

HAR JULENISSEN HØRT OM MINECRAFT 3?

Før tenningen var det konsert med jentekoret Kalliope og dirigent Åsne Kvamme. Folk koste seg med gløgg og mandariner. Etter tenningen var det tid for juletregang og barna fikk møte selveste julenissen ute i den store mørke skogen.

– Jeg ønsker meg Minecraft 3, sier Victor (9).

Det spørs om nissefar har hørt om det.