Fjorårets nykommer i fjor var helt klart Soya. Kitchen & Table imponerte med sitt shabby-chic interiør, og maten, etter en litt tam start, begynner å bli fantastisk.

Etiopiske Horn of Africa var også et interessant bekjentskap. Et sted med merkbar høynet kvalitet, er Det Akademiske Kvarter. Prisene er svært lave og maten usedvanlig god.

Den største skuffelsen var helt klart Lysverket, men den oppførselen jeg opplevde der var så ille at jeg gidder ikke å si mer. Det var sannsynligvis et engangstilfelle. Jeg håper fremdeles på en unnskyldning.

Ellers var Pranzo i Galleriet en aldri så liten skuffelse. Denne gangen skriver jeg om naborestauranten til Pranzo i Galleriet, Anne & JC, Café & Conditori, som tidligere het Augusta. Navneskiftet skjedde for tre år siden, men ellers er alt som før.

Det er nesten så man tenker på Grevinnens: «same procedure as every year James». Bildene av Killi Olsen er imidlertid fjernet, nå er det gamle foto av Torgallmenningen. Den egentlige attraksjonen er jo panoramautsikten over Torgallmenningen. Den er virkelig eksepsjonell fra Galleriets femteetasje.

Ellers er Anne & JC et ganske traust sted og akustikken helt forferdelig. Lavt tak, men samtidig koselig på en folkelig og lett forfinet måte.

Prisnivået er sånn middels pluss. Rekesmørbrødet koster 92 kroner. Det er ikke billig, men når smørbrødet er overlesset med ferske, velsmakende reker, klager ikke jeg. Porsjonen med Ovnsbakt ørretfilet (199 kr) smakte mildt og godt. Porsjonen var liten. Bare tynne kvinner på diett blir mett av en slik porsjon.

Quiche med kylling (139 kr) smakte virkelig utsøkt godt når man først fikk mer salt på.

Anne & JC er først og fremst et kakested. Ostekaken var, sammenlignet med middagsrettene, lavt priset (59 kr). Kaken var litt for kald slik at smakene ikke kom særlig godt frem, men kompakt og delikat, og rettvinklet i sin utforming. Punsjbollen (20 kr) var nydelig.

Stedet kommer ikke til å bli noe stamsted, til det er det blitt så mange nye, interessante spisesteder.

Ettersom de fleste, og bergensere mer enn de fleste, foretrekker «same procedure av last year», er Anne & JC sikret en masse gjester. Men så er det også et helt ok hverdagssted.