Jeppe på Damsgård

-Er det ikke fantatisk her da, sier Frode Rasmussen. Han blir Jeppe i vandreteater på Damsgård i juni. Her med Lene Langballe og Iben Vestrheim.

-Er det ikke fantatisk her da, sier Frode Rasmussen. Han blir Jeppe i vandreteater på Damsgård i juni. Her med Lene Langballe og Iben Vestrheim. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

«Jeppe på Bjerget» blir vandreteater på Laksevåg.

DEL

Nye Fyllingsdalen Teater setter opp Ludvig Holbergs «Jeppe på Bjerget» ved Damsgård hovedgård i juni. Veteranen Frode Rasmussen er både instruktør og skuespiller, og er kjent for sitt fokus på folkelig teater. Han har tidligere spilt Jeppe som våkner i baronens seng på Trøndelag Teater, Teatret Vårt og Wesselstuen. Nå går han inn i rollen som Jeppe nok en gang.

– Det er helt perfekte kulisser, vi behøver nesten ikke å gjøre noen ting. Det blir en unik setting, mener Rasmussen.

Laksevåg Musikkforening bidrar med et band til vandreteatret med Holbergs Jeppe, fra Laksevåg Nærmuseum til Damsgård Hovedgård. Med dette ønsker Nye Fyllingsdalen Teater å bidra til at kulturlivet i Laksevåg bydel blir enda bedre.

– Vi skal forsøke å lage en folkefest av dette, og god underholdning, erklærer Frode Rasmussen.

POPULÆR KOMEDIE

Den bergenske dramatikeren Ludvig Holberg skrev «Jeppe på Bjerget» i 1722, og det er en av de mest spilte komedier i skandinavisk litteratur.

Mange har kjent seg igjen i fattige Jeppe som drukner sine sorger i alkoholen, og blir herset med av en livstrett baron. En svensk arbeiderklasseversjon av Jeppe gjestet Festspillene i fjor, mens Trøndelag Teater gjorde ham til hovedperson i en realityserie.

Artikkeltags