Jordal spiller med ungt stjernelag

-Det er en ny giv på Fyllingsdalen Teater, sier Helge Jordal (t.h.). Han spiller mot Lykke Kristine Moen, Ragnhild Hiorthøy, Birgitte Kristoffersen og Ronnie Mega Herdlevær i Katitzi, med musiker Jostein Stalheim.

-Det er en ny giv på Fyllingsdalen Teater, sier Helge Jordal (t.h.). Han spiller mot Lykke Kristine Moen, Ragnhild Hiorthøy, Birgitte Kristoffersen og Ronnie Mega Herdlevær i Katitzi, med musiker Jostein Stalheim. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Helge Jordal blir sigøynerfar på Fyllingsdalen Teater, med flere av byens unge, kjente skuespillere.

DEL

Med «Katitzi» setter Fyllingsdalen Teater søkelys på romfolket og satser på profesjonelt barneteater i høst. Hovedsponsor Auto 23 bidro til at de kunne få Helge Jordal med på laget.

Den kjente skuespilleren har med seg et ungt stjernelag bestående av Lykke Kristine Moen, Ronnie Mega Herdlevær og Karoline «Vegas» Stemre. Tidligere DNS-skuespiller Ragnhild Hiorthøy gir liv til familiens bestemor, mens Birgitte Kristoffersen spiller moren.

– Nå er Norge også blitt en del av verden, det er romanifolk her i Bergen. «Katitzi» er en fin liten historie om en minoritet som sliter i et storsamfunn. Det må vi ta stilling til. Ingenting er bedre enn at teatret er med på det, sier Jordal til BA. Selv har han spilt i to av Fyllingsdalen Teaters eksterne produksjoner, men aldri stått på deres scene.

– Fyllingsdalen Teater har fått en ny giv, og det virker som de vil satse mer her. Da er det veldig kjekt å være med på.

– FLOTT PERSON

Helge Jordal spilte mot Lykke Kristine Moen i «Mascarade» og «Min familie» på DNS, «Jesus Christ Superstar» og «Et juleeventyr». Nå skal hun være datteren hans på scenen.

– Det er bare kjekt å jobbe med Lykke, hun har fått erfaring fra flere steder. Det er på en måte underskogen som kommer fra et sted som dette. Mange har fått masse ut av å jobbe her, mener Helge Jordal.

– Helge bryr seg, har sett mange av forestillingene her og heier på en måte på Fyllingsdalen teater. Det sier noe om hvor flott person han er at han valgte å være med på grunn av manus og fordi han er opptatt av det lokale teatermiljøet, sier Lykke Kristine Moen.

– VELDIG STERKT

Hun spiller sigøynerjenten Katitzi som flytter i leilighet og drømmer om å få gå på skole. Stykket er basert på en populær svensk barnebokserie.

– Jeg elsker manuset! Det er veldig sterkt. Etter romfolkkonferansen på Bryggen leste jeg det på nytt, og da tok det meg enda sterkere. Det handler om et barn, og det er så troverdig. Dette er bare mennesker, mener Lykke Kristine Moen.

– Det kunne like gjerne vært en historie fra høyblokkene i Loddefjord. Katitzis familie flytter inn, og møter mange reaksjoner.

– TRAFF MEG

– Manuset treffer deg så sykt, synes også Ronnie Mega Herdlevær.

– Du ser det hele fra sigøynerfamiliens side. Katitzis drømmer, samholdet i familien og hvordan vi tar så for gitt det vi har. Det er rett og slett et innblikk i hvordan de har det, som traff meg, forteller Herdlevær.

Han spiller sønnen i familien og har flere scener med Helge Jordal som far.

– Jeg gleder meg veldig, for jeg ser veldig opp til ham, sier Ronnie Mega Herdlevær med et smil.

«Katitzi» har premiere 10. oktober.

Artikkeltags