Gå til sidens hovedinnhold

Jubileumsfest for «Den Lille Grønne»

Artikkelen er over 8 år gammel

I 10 år har oppslagsverket vist hvordan man kan være en mer miljøvennlig forbruker i Bergen.

Mandag 24. september feiret «Den Lille Grønne» 10 års jubileum med nye nettsider og økologisk mat på Bergen ressurssenter for internasjonal utvikling. Guiden kartlegger miljøvennlige tilbud i byen.

FRIVILLIGE FORFATTERE

«Den Lille Grønne» ble publisert som papirutgave første gang i 2002. I redaksjonen satt engasjerte ungdommer som ville tipse Bergensere og studenter hvordan leve mer miljøvennlig. Etter hvert som interessen for miljøspørsmål økte, og tilbudene i Bergen endret seg, har Changemaker publisert to nye utgaver samt en nettutgave av guiden. I anledning 10 års jubileet mandag 24.september ble nettsiden relansert i ny og forbedret form.

«BOSS» I STEDET FOR «SØPPEL»

Redaktør Kristin Rørvik har lenge vært involvert i utgivelsen av «Den Lille Grønne». Hun var en av dem som sto bak jubileumsfeiringen mandag 24.september.

- I kveld lanserer vi den nye nettsiden hvor alle enklere kan bidra med sine tips for Bergen, fortalte Kristin til applaus i salen.

Sammen med Changemaker inviterte hun til relanseringsfest på Bergen ressurssenter for internasjonal utvikling. På programmet stod foredrag om «Hvordan leve mer miljøvennlig i Bergen – anno 2012», musikk, økologisk mat og hjemmebakst.

- Guiden er en ekte miljøguide for Bergen og Bergensere – vi måtte til og med love BIR å skrive «boss» i stedet for «søppel» for å være tro mot byen, sa Rørvik smilende da hun fortalte om guidens ti år gamle historie.

GRØNN TILGJENGELIGHET

Hun fremhevet bybanen som en viktig miljøendring for Bergen.

- Bybanen er et mer populært tilbud enn politikerene forventet, sier Kristin.

Hun understreket at det er enklere å være miljøvennlig om de grønne tilbudene er tilgjengelige.

Relanseringsfest med egen theme-sang

Lokalbandene Funky Penguins, Feline Satisfaction og Verktøykassen spilte mellom foredragene. Av disse åpnet Verktøykassen med en egen theme-sang for den Lille Grønne – til full jubel i en fullsatt sal på Bergen Ressurssenter. Etter åpningen av den nye nettsiden var salen åpnet for mingling og hjemmebakst mens Dj-Marte stod for musikken.

</head> <body style="background-color: #ccc"> <h1/> <div class="plug" style="margin: 10px; width: 400px"> <iframe height="450" src="/vis/kalender/plugs/400" style="border: 1px solid #666" width="370"/> </div> </body></html> </div></p> <p> <a href="http://www.ba.no/kalender">Hva skjer i Bergen - sjekk hele kalenderen</a> </p></div>