– Hva vi føler når jeg dreper en av karakterene mine? Det kommer vel litt an på hvem de er og hvordan man gjør det, sier Michelle Teisbo (16).

Venninnen Eva Kleiveland (14) kniser. De har nettopp innrømmet at de også plager karakterene sine, litt, i Sims. Et dataspill der karakterene lever et ganske normalt dagligliv. Helt til mannen med ljåen kommer, altså, eller til de sperres inne i et rom av spilleren.

– Man kan gjøre hva man vil med dem, forklarer Kleiveland.

Selv om alt ligger til rette for det, lukter det ikke tåfis, promp og Pepsi max i gymsalen på Meland aktiv. God takhøyde og effektiv ventilasjon hjelper nok på.

TIL FEIL TID

Errors Party på Knarvik er et av landets eldste LAN-partyer, de har holdt på siden 1994. Deltakerne kan også spille mot hverandre og det er om natten det egentlig skjer.

BA ankommer datafesten i 12-tiden lørdag. Noen ungdommer har innrettet seg med pledd og sovepose under pulten. Stemningen er som på et nachspiel med klin edru folk.

Det er ingen spor etter skandale noe sted.

– Foreldrene mine synes det er mye bedre at jeg spiller enn at jeg henger ute, sier Ruben Lillemoen (16).

– Når kom du på festen?

– I går kveld...Nei! Torsdag kveld! Herregud. Dagene går i ett her inne! Når jeg kommer hjem skal jeg stupe i seng, jeg har knapt sovet, sier Lillemoen.

GÅR I SIRKLER

Han og kompisen Jannis Tripodianos (16) har solbriller på. Bedre det, forklarer de, enn å skru lysstyrken på skjermen ned. Lillemoen spiller Hexagon, et spill der en liten markør til stadighet holder på å bli sperret inne av sekskanter som går fortere og fortere.

– Man kan jo bli tussete av å bare se på?

– Jeg har spilt det fem timer i strekk, sier Lillemoen. Han er rangert som den 877. beste Hexagon-spilleren i verden.

– Hva drømmer dere om når dere sover?

– Ingenting, jeg drømte litt om Minecraft, men det er for lenge siden, sier Tripodiomos.