– Vi ønsker å vise en fin og morsom komedie. Til tross for at det vises hud, er ikke dette en pornokalender, sier den svenske regissøren av stykket, Johan Huldt.

PREMIEREKLARE

«Kalenderpikene» har premiere på Den Nationale Scene fredag om en uke. Teaterstykket tar utgangspunkt i en sann historie om kvinner som tør noe de ikke trodde de kunne, og har tidligere blitt filmatisert under samme tittel.

– Det er store forskjeller i manus, men vi har prøvd å holde oss til den opprinnelige historien, med en original vri, sier Huldt.

«HALVBROREN»-SKUESPILLER

På scenen står blant andre Marianne Nielsen som spilte bestemor i NRK-serien «Halvbroren». Hun mener historien er varm og fin, og at det først og fremst handler om kvinner som sprenger sine egne grenser.

– De gjør jo dette for en god sak. Jeg har faktisk ikke sett den opprinnelige kalenderen, men jeg vil tro at bildene er tilnærmet like som de vi har, forteller hun.

Dersom Nielsen hadde fått muligheten til å stille opp naken på en veldedighetskalender i virkeligheten, ville hun sagt ja.

– Jeg ville gjort det, hvis det var for en god sak. Til tross for at vi vil vise hud, så blir man komfortabel med det også, forteller hun.

– VARM OPPLEVELSE

Med fokus på humor og sjarm, vil altså Nielsen sammen med blant annet Ane Skumsvoll og de resterende kvinnene prøve å lokke publikum til showet.

Til tross for at hun synes «Halvbroren» var en fantastisk opplevelse, mener hun at det er på teateret hun virkelig føler seg hjemme.

– Det er her hjertet mitt ligger. Vi har alle gått løs på oppgaven med humor, så folk kan virkelig forvente seg en varm opplevelse, sier Nielsen.

Regissør Huldt er imponert over sine kvinnelige skuespillere. Han mener at det krever mot og styrke for å tre inn i nettopp en slik rolle.

– At man våger å vise seg for den man er, det krever litt. Det blir spennende å se hvordan publikum tar det, mener han.