Det blir fest når Kygo går på scenen i hjembyen på Bergenfest 13. juni. Samme dag gjør også hans tidligere samarbeidspartnere Kyla La Grange («Cut Your Teeth») og Seinabo Sey («Younger») egne konserter på festivalen.

Kygo alias Fana-gutten Kyrre Gørvell-Dahl (23) er den norske artisten som får størst internasjonal oppmerksomhet for tiden, og lørdag kveld spiller han en utsolgt konsert i undergrunnen under Grieghallen.

SELGER UT

Av musikalske landsmenn kan kun Ylvis og A-ha vise til flere avspillinger på strømmetjenestene. Kygo suste inn på toppen av VG-listen med singelen «Firestone», og har toppet Spotifys «viral»-liste.

– Det har skjedd veldig mye det siste året, men å få en slik respons på min første singel er litt uvirkelig. Jeg følte jo at jeg fikk god respons da jeg turnerte der over dammen i høst, men dette er bare helt utrolig! sa Kygo til VG om responsen på singelen.

Tidligere i høst spilte Kygo for 20 utsolgte konsertarenaer i Canada og USA. Han har blitt hyret inn som erstatning for Avicii på TomorrowWorld Festival, og fylt Oslo Spektrum denne uken.

Kygo har remikset Ed Sheeran, Coldplay og Seinabo Sey med stor suksess, og jobber med sitt debutalbum. Han blir også den første fra EDM-sjangeren som headliner Bergenfest. Konserten 13. juni blir hans største på hjemmebane.

Bergenfest lørdag 13. juni vil også ha en rekke andre artister på plakaten, inkludert Aurora Aksnes og Jaga Jazzist. Totalt vil det være et sted mellom 18 - 20 artister/band på festivalen fire scener den dagen. Andre artister på Bergenfest er Patti Smith, First Aid Kit, Interpol, Jackson Browne og Calexico.