I går tirsdag begynte teaterfestivalen Mini Midi Maxi, som viser teater for barn og unge hentet fra åtte land. Prisbelønte David Zuazola har laget sine mekaniske og motoriserte marionetter i «Skitne vinger» av søppel, skruer og bolter.

– Det er viktig å vise at du kan få til det du vil, hvis du jobber for det, mener dukkemakeren, skuespilleren og forfatteren fra Chile.

–Jeg prøver å finne på nye ting, legger han til.

BRYTER REGLENE

Han synes dukketeater er perfekt for å fortelle hans historier.

–Jeg kan bryte reglene, få skikkelser til å fly. Alt er mulig med dukker.

I «Skitne vinger» blir det født en jente med vinger i en fremtidsby. En profeti sier at det skal komme en engel som kan redde menneskene, eller en demon som vil ødelegge dem.

–Noen vil drepe jenten, og noen vil hjelpe henne. Det er et slags mørkt eventyr, sier Zuazola.

–Hvordan er det å spille for barn?

–Jeg vant en pris på en teaterfestival for barn i Makedonia, og en pris på en teaterfestival for voksne i Polen. Det spiller ingen rolle hvor gamle publikummerne er. Jeg vil få folk til å bruke hjernen. Publikum skaper sin egen historie, mener han.

FRA AUSTRALIA

Nærmere 2500 skoleelever får sett teater på Mini Midi Maxi gjennom Den kulturelle skolesekken. Kveldsforestillingene på Cornerteateret, i Grieghallen, Logen og på DNS spilles for vanlig publikum.

– Jeg er stolt over å ha fått australske Weeping Spoons Productions hit med «Alvin Sputnik Deep Sea Explorer», sier programansvarlig Camilla Svingen.

Forestillingen på Cornerteateret fabulerer rundt hva som skjer når havet stiger og milliarder omkommer.

Under festivalen kan du både se danske Mungo Park lage skarp musikkomedie av dødssyndene, og dansk-spanske Sofie Krog Teaters komediethriller «Huset» med morsomme marionetter.