– Vi ønsker spesielt å trekke frem kjærligheten. Det blir en reise gjennom kretsene i himmel og helvete. På sistnevnte lover vi også noen ganske ekle scener, teatersjef Linnea R. Jensen.

SØRGELIG SKJEBNE

Fredag kveld har Studentteateret Immaturus premiere på vårens storsatsing «Den guddommelige komedie».

Stykket er regissert av Haflidi Arnar Halflidason, og tar utgangspunkt i det som er et av verdenslitteraturens aller største verk.

– Dette er opprinnelig en litt tung og komplisert tekst, men vi vil bruke forskjellige virkemidler for å få publikum til å forstå, sier Jensen.

Teaterstykket fremføres som en komedie, der publikum blir tatt med på en reise full av flammende bilder og sørgelige skjebner. Alt vil foregå på en rund scene med publikum på begge sider.

KORT TID

– Det er publikum på alle kanter. Utfordringen er at det blir mange sceneskift, på svært kort tid, sier skuespiller Heta Kerokoski (19).

Hun skal sammen med de andre skuespillere prøve å få til et forrykende show på Kvarteret. Totalt er det fem personer som skal spille rundt 30 roller.

– Man kan forvente karneval, humor, fysikk og fantasi, forteller 19-åringen.

FULLE HUS

Det vil bli totalt seks visninger av «Den guddommelige komedie», og teatersjefen har stor tro på fulle hus til siste slutt.

– Vi håper jo selvfølgelig å få solgt ut alle forestillingene. Det virker også som at det skal gå, sier Jensen.

Immaturus startet å jobbe med stykket i slutten av januar, Jensen kan derfor bekrefte at det har blitt noen sene kvelder, for å få det til å gå opp i opp.

– Alle har vært svært flinke til å stå på. Jeg gleder meg veldig til premierekvelden, og tror folk har mye å se frem til, forteller hun.