Luksushelg på matfronten

Velger du en 4 retters middag hos en spansk stjernekokk, gratis smaksprøver på lokale spesialiteter eller foredrag og smaksprøver på franske delikatesser denne helgen?

Velger du en 4 retters middag hos en spansk stjernekokk, gratis smaksprøver på lokale spesialiteter eller foredrag og smaksprøver på franske delikatesser denne helgen?

Artikkelen er over 6 år gammel

GUIDE: Skal det være en fire-retters hos en spansk stjernekokk, lokale spesialiteter eller franske delikatesser denne helgen?

DEL

Det er duket for en smakfull helg i Bergen. Du kan velge mellom lokale spesialiteter, kaffekos, fransk ost og vin eller en fire-retters middag servert av en spansk Michelin-kokk.

MATSKATTER FRA BERGEN

Det blir smaksprøver og signaturdrinker når Nobel Bopel igjen inviterer til «Kjøtta og Dybfisk».

Det er duoen Siv Dyb Wangsmo og Åshild Kyte som står bak matkonseptet «Kjøtta og Dybfisk». De tilbereder sin siste fangst fra land og strand på Møhlenpris sitt nye kjøkken og serverer gratis smaksprøver til de som tar turen innom. Drinkmenyen denne kvelden blir utvidet med jentenes egen-utvalgte drinker.

Debutkvelden deres tidligere i høst var en het mataffære og suksess for enhver matentusiast.

Dette var stedet hvor du ble servert hjortecarpaccio til kveldens egne Kir Royal (red.adm: en fransk drink med champagne og tilsatt sirup) signert hjemmeplukkede blåbær som danset i glasset med bobler i. Hva skjer i Bergen ønsker alle gjester lykke til i kampen om plassen bak det som vil bli denne lørdagens duggvåte vinduer på Møhlenpris.

LOKALT KAFEBRENNERI

Ikke langt unna Nobel Bopel finner du Bergens Kaffebrenneri. På lørdag klokken 11.00 åpner de dørene for sin «lørdagskaffe» hvor du får smake på brenneriets siste smaker akkompagnert av intime konserter . Denne helgen inviterer kaffekjenner Kaje og hans brennere på bønner fra Panama mens Alternativ Humbug og Det Ampurterte Skandaleorkesteret spiller.

SPANSK STJERNEKOKK

Tar du turen litt utenfor byen, kan du bli servert en fire-retters middag fra superkokken Pablo Castellano.

Den spanske kokken har jobbet for Michelin-restauranten «El Bulli» - en liten katalansk restaurant som var liten i størrelse men kjent over hele verden for å sikre en stor smaksopplevelse.

Nå er tidligere El Bulli-kokk Castellano i Bergen for å lære bort sine teknikker.

El Bulli hadde tre Michelin-stjerner og ble stadig kåret til «Verdens Beste Restaurant» av det anerkjente matmagasinet «The Restaurant Magazine». I 2011 lukket den menyen igjen for godt.

Pablo Castellano har tidligere denne uken holdt matkurs i Alvøen Kulturhavn og på lørdag inviterer han til middag basert på prinsippet om «Raw Food».

Bergensavisen har tidligere skrevet om den omstridte mattrenden som blant annet baserer seg på å ikke varmebehandle mat over 42 grader.

FRANSKE DELIKATESSER

Kulturpub og spisested «Café Sanaa» har invitert vinekspert Arne Skarsvåg og osteentusiast Julie Majuva til å fortelle om fransk ost og vin. Dette er en tur verdt å ta i følge BA journalist Bente-Line Svellingen Flatekvål, som nevner den franske aftenen som en av sine kalenderfavoritter. Arrangementet finner sted på fredag.

Vel bekomme! Del gjerne din matopplevelse i Bergen med stikkordet #hvaskjeribergen på instagram.

Artikkeltags