– Vi synes Mathea-Mari er helt fantastisk, sier «Karsten og Petra»-produsent Silje Hopland Eik i Cinenord.

– Jeg ble veldig grepet av hennes rolleprestasjon i «Annie», og vi fulgte nøye med på henne i «MGP jr.». Hun er et helt vidunderlig talent, og vi ble utrolig glad da Mathea-Mari ville synge to av sangene i «Karsten og Petra på safari», forteller Hopland Eik.

– Det er gøy å være med på «Karsten & Petra»-sangene. Min lillebror er veldig «Karsten & Petra» fan. Jeg så julefilmen sammen med brødrene mine, det var veldig koselig, sier Mathea-Mari Glittenberg.

Bergensjenten opptrer med en av sangene fra neste års film, vinnersangen «#Online» og en julesang på Bergen Kino når «Karsten & Petra»-skuespillerne er på besøk lørdag formiddag.

«MGP JR.»-TURNÉ

13-åringen har hatt en travel høst etter at hun vant «MGP jr.», og synger NRKs «BlimE»-låt.

– Det er hektisk, men gøy, sier Mathea-Mari smilende.

– Har «MGP jr.»-seieren åpnet noen dører?

– Jeg har fått mye mer forespørsler til å synge her og der, forteller hun. Vinneren skal også på «MGP jr.»-juleturné og gjøre 18 konserter landet rundt, blant annet to nesten utsolgte konserter i Grieghallen 22. november.

– Det er heavy, men det blir veldig gøy, mener Mathea-Mari.

HAR STYRINGEN SELV

– Hvordan blir det å synge «#Online» igjen?

– Det blir like bra som alltid. Det er ekstra gøy at det er min egen sang. Da jeg var i Nittedal sang folk med så høyt at jeg ikke hørte min egen stemme. Det var kjempegøy.

– Har du blitt tatt godt vare på etter at du vant?

– Ja, absolutt. Jeg må jo si nei til noen ting. Det er jeg som bestemmer hvor mye jeg orker og vil gjøre, sier Mathea-Mari.

– Jeg liker å opptre. Jeg får mer energi av det enn det tar, understreker den unge bergensartisten som også synger på Lysfesten første helgen i desember.