Monsterjeger for en helg

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Rollespillentusiaster forkledd som jegere, monstre og onde herskere fikk en uforglemmelig helg på Holen skole.

I løpet av tre intense dager ble skolen forvandlet til en liten by fylt med trollmenn og magikere. Det som til vanlig er klasserom for ungdomskoleelever, ble for anledningen byttet ut med «The dark dungeon», «Whitechapel» og Racoon City».

LEVENDE ROLLESPILL

Årets tema for festivalen er monstre og jegere, eller det gode mot det onde. Hos Regncon er det en selvfølge å arrangere kostymekonkurranse.

–I dag er jeg utkledd som en jeger fra Middelalderen, en tid jeg er svært fascinert av. Å drive med levende rollespill er nesten blitt som en besettelse for meg, forteller Alvin Lindø (13).

Han har brukt lang tid på å sette sammen det kompliserte ridderkostymet sitt.

–Dette handler om mye mer enn bare et kostyme. Jeg lever meg virkelig inn i rollen min. Denne helgen er jeg for eksempel mellom 14 år og flere tusen år gammel, så jeg tar dette veldig alvorlig, sier 13-åringen.

MÅNEDERS PLANLEGGING

Noen andre som valgte å kle seg ut som jegere i dag, er Hilde Hegle og Jan Carter.

–I dag er vi steampunk-jegere, eller monsterhunters, om du vil. Vi har brukt flere måneder på å planlegge kostymene våre. Det meste er fra Fretex eller hjemmelaget, forklarer Hegle.

I løpet av de neste timene skal prisen for beste jeger, monster og bytte deles ut. Vinneren mottar heder og ære fra resten av deltakerne, en pris som står høyt blant rollespill-entusiastene.

–­Dette er en hobby som definitivt spriter opp hverdagen vår. Det er ikke ofte man får mulighet til å leve ut interessene sine på denne måten, sier Carter.

For spesielt interesserte: Inspirert av 1800-tallets England, stiger de to opp på scenen for å overbevise juryen om at nettopp de er de beste jegerne på årets spillfestival.

–Vi må spille en rolle som samsvarer med kostymene vi har på oss. Det er dessuten viktig å vise at man har lagt ned en del energi i å skape en karakter og et kostyme som funker, sier Hegle.

Spillentusiaster i alle aldre har sett frem til helgen som arrangeres en gang årlig.

–Vi har planlagt en helg stappfull av spill og moro for over 200 påmeldte. Her kan man vise frem kreative og modige kostymer, og leve ut rollen sammen med en haug med likesinnede, forteller Frank Wisnes, nestleder i Regncon.

Alt fra brettspill, kortspill og rollespill, er faste aktiviteter i løpet av en Regncon-helg.

–Vi prøver å legge til rette slik at alle skal trives og drive med det de helst vil, enten det er miniatyrspill eller brettspill. Jeg tror alle vil finne sin «greie» på et sted som dette. Det viktgste er uansett å ha det gøy, sier Wisnes.

VINNERE OG TAPERE

Tilbake i gymsalen har de fleste monstre og jegere gjort sitt inntrykk på juryen. Øivind Johanessen er en av dem som stiller i «monsterklassen».

–Jeg er en hellig kriger fra Vatikanet. Egentlig har jeg en demonisk opprinnelse, men jeg er like mye jeger som monster. Om jeg er god eller ond vil jeg ikke gå nærmere inn på akkurat nå, sier Johanessen.

På Holen skole hersker nemlig ondskap og godhet om hverandre, og spøkelser og varulver skal sammen krige om hvem som kan få resten av befolkningen med seg.

–Det er viktig for oss å løfte frem medlemmene våre på slike konkurranser. Det er en unik hobby, og noen vil vel hevde at vi er i overkant spesielle. De skulle bare visst hvor moro dette er, sier Wisnes.

Artikkeltags