Cornerteateret er stort sett fullbooket ut året, selv om det først åpnet i høst.

– Idéen med huset er at frie grupper kan komme inn og jobbe med produksjoner, og de fleste av disse avslutter med åpne visninger, sier Proscen-leder Linda Børnes.

BOOKER PÅ LANG SIKT

Lang Sang Produksjoner setter opp en Siri Hustvedt-inspirert forestilling fredag. Transiteatret kommer med en kammerversjon av «Judasevangeliet», og NonCompany, Karen Foss Quiet Works, Bergen Byspill og Vestlandske Teatersenter jobber med nye produksjoner. BUG skal også inn og gjøre en filmproduksjon i lokalene, og Teater Manu kommer på besøk.

Under Festspillene blir det barneforestillinger på Cornerteateret. Hver fredag har Kristine Nilsen Oma også improvisasjonskurs for profesjonelle og amatører.

– Avviser dere mange henvendelser?

– Vi skal skjøtte det frie feltet der brukerne søker til bestemte frister, men prøver også å ta imot gjestespill. Det betyr at vi må si nei til mange, fordi vi er booket på lang sikt, forteller Børnes. Bookingkalenderen ligger på Cornerteaterets hjemmeside.

– Vi opplever at vi har truffet et åpenbart behov, og har funnet en modell der vi både får plass til primærbrukere og de som ønsker å komme på kortere sikt, sier hun.

Linda Børnes blir etterfulgt som Proscen-leder av Camilla Svingen 1. april.

INSPIRERT AV HUSTVEDT

En av de frie gruppene som tar i bruk storsalen i Cornerteateret er Lang Sang Produksjoner.

– Den er helt fantastisk, og har gode fasiliteter, synes koreograf og danser Karen Eide Bøen.

Fredag har de premiere på forestillingen «Stål i bein og armer». Den er inspirert av Siri Hustvedts essay «Den skjelvende kvinnen», utforskingen av forfatterens egne skjelvetokter.

– Boken handlet mye om tanke og kropp, og det kan relateres til bevegelse og dans, forteller Eide Bøen. Hun danser sammen med Brogan Davison.

– Er det mange skjelvende bevegelser i forestillingen?

– Det har vært det, men ikke så mye nå. Vi er blitt mer opptatt av hvordan vi kan lure kroppen til å gjøre noe underbevisst mens vi snakker samtidig.

AUTOHARPE

Eva Pfitzenmaier har laget ny musikk til «Stål i bein og armer».

– Hun bruker blant annet autoharpe og kassettspillere, og mikrofoner som plukker opp lyd fra bevegelser, forteller danseren.

Nylig fant duoen Eide Bøen og Pfitzenmaier ut at navnet Lang Sang også høres ut som «beautiful sound» på kinesisk.

– Vi prøver å gjøre ting som er eksperimentelle, og samtidig skape en opplevelse, sier Karen Eide Bøen.

Fra 8. februar vises Vestlandske Teatersenters barneforestilling «Den vesle isbjørnen», og Bergen Byspill rykker inn 12. februar med en mørk komedie om redselen for døden, «iPanikk».