Det er ennå ikke mye som minner om vinter i Bergen by, men søndag ettermiddag kom i alle fall juledekorasjonene opp i Strandgaten. Lysene ble slått på, og det var nok en liten tjuvstart, for det er først på torsdag at julegatene i byen skal åpnes, ifølge Bergen Sentrum AS. Da skal lysene tennes, og butikkene i sentrum har åpent til klokken 24.

Senere kommer julearrangementene på rekke og rad:

Pepperkakebyen åpnes av «pepperkakebyborgermester» Trude Drevland lørdag 22. november. Pepperkakebyen befinner seg i år i Sentralbadet. Fristen for å levere bidrag er i dag klokken 20.

Lysfesten på Festplassen er 29. november. Statsminister Erna Solberg står for åpningen. Det blir underholdning ved blant andre Datarock og årets MGP junior-vinner Mathea-Mari Glittenberg. Fyrverkerifinalen går klokken 17.

Noen av årets julekonserter:

Kurt Nilsen spiller i til sammen seks konserter i Grieghallen fra 20.-22. desember. Christel Alsos er gjesteartist

Sissel Kyrkjebø opptrer i Grieghallen 2. og 3. desember.

De tradisjonelle julekonsertene i Johanneskirken frontes i år av Aurora Aksnes og Oslo Gospel Choir. Datoene er 12. og 13. desember. Det er plass til totalt 3500 publikummerere.

Jan Eggum spiller på Madam Felle fra 3. desember til 13. desember, 8. desember synger Nordic Tenors i Grieghallen, samme sted kommer Wenche Myhre 13. desember, og en av dem som nok har spilt flest julekonserter i Norge, Anita Skorgen, opptrer på Logen 15. desember.

Se flere julearrangementer, og legg inn dine egne, i Hva skjer i Bergen-kalenderen.