Nytt tilbud fra Bergensavisen

Bergensavisen gir deg oversikten over det som skjer i Bergen.

Bergensavisen gir deg oversikten over det som skjer i Bergen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Få oversikt over alt som skjer i Bergen.

DEL

Med over 100 000 arrangementer hentet fra de tre største sosiale kalenderne i Norge lanserer Bergensavisen en ny kalender over hva som skjer i Bergen.

HVA SKJER I BERGEN

I dag lanseres Hva Skjer i Bergen - en referanseside med kalender, anmeldelser og artikler som skal vise hva som rører seg i Bergen by. Hva Skjer i Bergen skal gjøre det enklere å bruke Bergen og tilbyr i første ledd av lanseringen en komplett kalender både på nett og mobil.

– Vi ville ha en bred oversikt som fanget hele spekteret av Bergen. Denne skulle også være lett tilgjengelig for Bergens innbyggere. Sammen med BA.no som gir deg siste nytt fra Bergen, vil Hva Skjer i Bergen gi en komplett oversikt over arrangement, konserter og aktiviteter i Bergen, sier administrerede direktør Veslemøy Tvedt Fredriksen.

SE KALENDEREN HER

– Hva Skjer i Bergen har som ambisjon å gi deg en komplett og allsidig arrangements og utelivsoversikt til en hver tid. Kalenderen vår er den første i markedet, og vi er glade for å endelig kunne tilby den til alle som vil bruke Bergen, avslutter hun.

Kalenderen på Hva Skjer i Bergen er laget i samarbeid med Bagera og har til nå over 100 000 registrerte kalenderoppføringer. Arrangementene hentes fra de sosiale kalendrene på Facebook, Origo og Underskog. Det er den første av sitt slag som har blitt laget.

Et redaksjonelt utdrag av kalenderen vil også trykkes i fredags-BA og i månedsmagasinet B for Bergen.

LES OGSÅ: Bruker du Bergen?

STEDSBASERT MOBILKALENDER

I tråd med lanseringen av Hva Skjer i Bergen tilbys det også en mobilversjon av den komplette kalenderen på nett. Mobilkalenderen presenterer alle offentlige kalenderoppføringer fra de tre sosiale kalenderne, som er registrert i nærheten av der du er. Kalenderen er stedsbasert og kan oppdatere seg etter hvor du drar.

LES OGSÅ: Hele Bergen, rett i lommen

Digitalredaktør i BA, Eva Johansen er begeistret for å kunne lansere kalenderen og konseptet.Hun kom nylig tilbake fra et seminar i Stockholm hvor hun selv kunne dra nytte av mobilkalenderen.

– Siden mobilkalenderen er stedsbasert, det vil si at den oppdaterer seg etter stedene du drar til, kan du alltid følge med på hva som skjer rundt deg. Den virker derfor i hele Norge og i utlandet, forklarer Johansen.

Kalenderapplikasjonen gir deg også mulighet til å håndtere dine kalendere og invitasjoner fra Facebook, Origo og Underskog, og sammenligne hvilke arrangement som er mest populære blant vennene dine.

– Slik kan du både holde orden på dine sosiale kalendere og utvide kulturhorisonten med de kulturskattene du ikke visste om, forteller Johansen.

- TA BERGEN I BRUK

– Hvorfor lanserer Bergensavisen denne tjenesten?

– BA skal være best på Bergen, og gjennom kalenderen viser vi stort og smått som skjer i denne byen. Dette kobler i inn i konseptet Hva skjer i Bergen og våre dyktige journalister på kultur, sport og nyheter forteller deg om aktivitetene som skjer i byen vår. Vi har anmeldelser av filmer og konserter og håper å gjøre bergenserne enda bedre kjent med den flotte byen vår.

- Ta Bergen i bruk, oppfordrer Johansen.

– Det finnes mange kalendere som viser ting som skjer, hvorfor er denne spesiell?

– Vi lanserer et helt nytt konsept, oss bekjent, hvor vi kombinerer arrangementer fra de store kildene, blant annet Facebook. Allerede er det mer en 100 000 arrangementer registrert, og det vil komme mange flere.

Artikkeltags