Redder Jeppe

? Skål for mine venner, sier Jeppe alias Frode Rasmussen. Med et tapet på åtte meter blir det teater foran stillaset på Damsgård hovedgård.

? Skål for mine venner, sier Jeppe alias Frode Rasmussen. Med et tapet på åtte meter blir det teater foran stillaset på Damsgård hovedgård. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

«Jeppe på Bjerget» sto i fare for å bli Jeppe på byggeplassen. Men teatret fant en løsning.

DEL

Nye Fyllingsdalen Teater setter opp Holbergs «Jeppe på Bjerget» som vandreteater på Damsgård hovedgård 8. juni. Da en bil nylig braste inn i veggen på rokokkobygget, fikk teatret et problem.

– Det første de sa, var at her kan dere ikke ha stykket. Det blir en byggeplass, forteller teatersjef Jørn Kvist. Dermed måtte de finne en kreativ løsning. I dag trykket teatret opp et rokokkoinspirert tapet på åtte meter, som vil dekke stillaset bak.

– Jeg tror det er en god løsning. Vi får mer innefølelse av det der enn i borggården på Damsgård hovedgård, sier Frode Rasmussen som spiller Jeppe. Drukkenbolten skal våkne opp i baronens seng foran tapetet.

– FINE GREIER

– Først så tror han at han er kommet i himmelen. Det ser jo bra ut, kommenterer Rasmussen. Når han får spirituosa-flasken i hånden er Jeppe plutselig der.

– Fine greier. Skål for alle mine venner og skam få alle mine uvenner, brøler han til fotografen.

15-20 skuespillere skal gjøre Holbergs komedie levende under Damsgårdsdagene. Sturle Bjordal spiller baron, kammertjener og dommer, mens Frode Rasmussens eks, skuespiller Yvonne Øyen, gir krutt til Jeppes kone Nille.

Laksevåg Musikkforening bidrar med et band som følger med skuespillerne fra Laksevåg nærmuseum til Damsgård hovedgård.

Artikkeltags