De som har spist sammen med meg på FG (Finnegaarden), har vært positive til stedet, alle som én.

Grunnen til det tror jeg er at FG Restaurant & Bar både er glamorøs samtidig som det er et helt upretensiøst spisested hvor biffer blir servert på treplanker, ingen bordduker, men med en dekor som likevel løfter en opp.

FG er mye penere enn for eksempel Big Horn eller Steakers som serverer lignende mat.

Når også maten imponerer og servicen er flere hakk over det man får på vanlige biffsteder, er dette for tiden byens kjøttsted nr. 1.

STENGER TIDLIG

Kvelden begynte dårlig ettersom vi fikk klar beskjed om at bestillingene måtte foretas før klokken 22. Jeg reagerer på dette. Det er rett og slett for tidlig. Veldig mange mennesker i dag går ikke ut før sent på kveld. Å stenge kjøkkenet klokken ti er rett og slett avleggs og lite tilpasset de nye spisetrendene.

Også forretten skuffet litt. Jeg etterlyste mer sting i smaken på «Crispy» scampi, servert med avokadosalat (115 kr). Deilig presentert, men tam på smak. Det samme kan sies om kyllingsalaten (195 kr).

PROFFE SERVITØRER

Den litt sure starten avtok minutt for minutt. Ekstremt profesjonelle servitører imponerte hver gang de kom bort til bordet. På FG er balansegangen mellom ydmykhet og full kontroll helt perfekt. Det krever fagkunnskap og erfaring.

MØR BIFF

Når det gjelder Cajunmarinert Svinecarré (235 kr) så kan man bare se på retten at dette vil smake bra.

I hvert fall de som satt rundt bordet så med misunnelse på kjøttet som lå på treplanken og freste i sine eksotiske krydderblandinger. Baconbitene utvidet smaksregisteret mens urtesmøret gjorde carréen enda saftigere på smak.

De hjemmelagde chipsene som kom med kjøttrettene var unik på smak; saftig og søtlig, smaksmessig henimot gulrøtter. Ytrefileten 220 gram (255 kr) var mør og rødvinssausen passet perfekt til kjøttet.

DESSERT I BAREN

Å nyte desserten i den råstilige bokbaren var heller ikke noe problem. Da vi spurte om å få ta med dessert ut i baren, var det ikke den typiske nølende holdningen som man kan oppleve hos usikre servitører.

Her var det som om servitøren syntes at dette var en kjempeidé.

Bokbaren med sin 25 000 kroners lysekrone og svartskinnende chesterfieldsofaer er et fint sted å fortsette festen.

Ostekaken (115 kr) var akkurat som jeg liker den; søt og med myk bunn. Vi betalte ikke for hele måltidet før ut i de små timer, etter mojito og champagne. Det bare viser hvor avslappet og hyggelig betjeningen er.

JULEMAT

Etter i dag (16. november) og frem til 22. desember serverer man kun treretters julemiddag (fra 525 til 595 kroner) fra torsdag til lørdag. Dersom matkvaliteten på julematen er like høy som fra à la carten, kan det være en god idé å spise sin lutefisk på FG.

FLERE RESTAURANTANMELDELSER: