Festspillenes vannprosjekt er blitt til et stort hjerte av nedløpsrør og 25 lydbaser på Galleriet. Onsdag kl 1200 slippes kunstinstallasjonen løs på folket.

Musikk, vannopptak, hvalsang og 120 bergensere som snakker om regnet er blant innslagene. I Galleriet-heisen er det vannmusikk i øretelefonene. Der har du også fin utsikt til prosjektets hjerte, Olav Vidveis installasjon av kobber- og aluminiumsrør i taket.

– Den representerer vann på ulike måter, sier arkitektstudenten.

STOPPE OPP

– Det går an å gå på oppdagelsesferd og få med seg alle lydbasene. På kjøpesenter har man det ofte travelt, men kanskje kan dette få noen til å stoppe opp og få en annen type opplevelse, sier prosjektleder Silje Grastveit fra The HUB.

Lydbasene er utplassert i alle kjøpesenterets etasjer. I andre etasje forteller klimaforsker Helge Drange om knappheten på vann og utfordringene det vil skape. Flere bergenspoeter bidrar også til prosjektet med dikt om vann.

– Å jobbe med prosjektet har vært veldig spennende, og en lang prosess. Nå er det veldig gøy å se hva det endelig blir. Vi gleder oss til folk får oppleve det her, sier kunsthistoriestudent Fredrik Longva.

Vannprosjektet har forent studenter fra Universitetet i Bergen, Kunst- og designhøgskolen og Bergen Arkitekthøgskole. Det er et samarbeid mellom Festspillene, Statoil, Universitetet og The HUB.