Flere av oppsetningene på DNS i 2015 var allerede kjent før Agnete Haaland inviterte pressen til lansering av programmet onsdag.

At det blir nye spilleperioder i 2015 for både publikumssuksessene «Hellemyrsfolket» og Frode Gryttens dramatikerdebut «Sånne som oss», for eksempel. At Bill Pullman skal spille i Shakespeares «Othello» er også gammelt nytt. Det stykket har premiere i teaterkjelleren 7. februar. Siren Jørgensen, Jan Sælid, Frode Bjorøy og Pål Rønning er blant skuespillerne som skal dele scene med Pullman.

Henrik Ibsens «En folkefiende» har premiere på Store Scene 17. januar i regissørgrepet til Victoria Meirik. Av de som står på scenen i stykket finner vi Stig Amdam, Marianne Nielsen og Katrine Dale. Den påfølgende måneden, 13. februar, er det Store Scene-premiere på stykket «Momo, eller kampen om tid». Den tyske barnebokforfatteren Michael Ende skrev boken i 1973 og den kan sees på som en kritikk av tidsrasjonalisering og pengejag.

Veteranen Frode Rasmussen er tilbake på Den Nationale Scene i «Anne Pedersdotter» som har premiere på Store Scene 21. mars. Det er hele 24 år siden stykket om prestekonen som ble brent som heks ble satt opp sist.

DEBUT PÅ HJEMMEBANE

I april er det ingen premierer på DNS, mens i mai settes det Kamilla Bach Mortensen-regisserte stykket «Ingenting av meg» opp. Dette er også dramatikeren og forfatteren Arne Lygres debut på hjemmebane. Han fikk Ibsenprisen 2013.

Regissør Kjersti Horn har premiere på kriminalhistorien «Forbrent» på Store Scene 12. september. Det er en fortelling om morskjærlighet med krigen som bakteppe.

Allerede i oktober begynner julen på DNS når Charles Dickens klassiske «En julefortelling» settes opp. Nypremieren på «Hellemyrsfolket» på Store Scene er 5. november, mens «Sånne som oss» i Teaterkjelleren er klar for en runde to 11. september.