Gå til sidens hovedinnhold

Thai-party

Artikkelen er over 9 år gammel

BAs matanmelder har testet take away-maten til Ichiban. Det ble en blandet opplevelse.

Flere og flere velger take away, enten man skal ha bursdagsfeiring eller bare skal ha et vennelag.

GRUNNPAKKE

Her forleden inviterte jeg til et familielag – uten at vi hadde tid til å lage mat fra grunnen av. Etter et par vellykkede måltider på Ichiban, tenkte jeg å prøve take awayen deres. Servitørene er ekstra hyggelige der. Jeg ga en åtter på service sist jeg testet stedet, og også denne gangen ble jeg tatt imot på hyggelig vis. Servitørene og jeg saumfor menyen og plukket ut relevante take away-retter til ti personer.

Jeg hadde i grunnen bare tenkt å bestille hovedrettene og så lage forrett og dessert selv, men en av servitørene foreslo en grunnpakke bestående av tre forretter, to hovedretter og frukt til dessert. Forrettene besto av vårrull, fritert scampi og kyllingspyd med peanøttsaus. Hovedrettene besto av svinekjøtt i panaeng karri og woket kylling med cashewnøtter, inkludert ris. Et utvalg frukt til dessert.

For ti personer ble summen 2300 kroner. Jeg tenkte meg om, dro på det, og fikk med en gang tilbud om å få hele grunnpakken for 2000 kroner. Jeg slo til.

EKSTRA SALAT

Da jeg ankom restauranten to dager senere hadde de laget en salat i tillegg. Salaten viste seg å være deilig sammen med vårrullene, samtidig som dette ekstra er et bevis på stedets service. Alt var pakket godt inn, slik at vi klarte å bære tingene gjennom byen uten antydning til søl. Et negativt trekk med Ichiban er at de ikke kjører ut tingene.

SVINAKTIG GODT

Cirka én time etter å ha satt den enorme kassen på kjøkkenbenken, skulle vi spise. Maten var da lunken. Vårruller som man bør spise straks de er ferdige, var litt dvaske. Den friterte scampien hadde klart seg bedre. Gjestene syntes at forrettene var gode. Den store suksessen ble svinekjøtt i panaeng karri, som typisk nok ble oppspist før det andre.

Etter festen ble det bare en stor middagsporsjon igjen, så mengden mat var tydelig tenkt gjennom fra restaurantens side. Det som skuffet var desserten. Det blir rett og slett for spinkelt & tamt med frukt til dessert. Jeg kjente at jeg angret på at jeg ikke hadde laget en dessert.

Etter hvert som vinen fløt og samtalene ble smidigere, kjente jeg at dette var en grei løsning. Men neste gang jeg går for take away-mat på fest, går jeg kun for hovedrettene.

Anmeldelsen ble foretatt oktober 2012.

LES FLERE ANMELDELSER