Gå til sidens hovedinnhold

Tidlig ute til BKKs julekonsert

Artikkelen er over 6 år gammel

De første publikummerne stilte seg i kø fem timer før BKKs tradisjonsrike julekonsert gikk av stabelen fredag kveld.

– Jeg håper ikke dere blir forkjølet, det tenkte jeg litt på da jeg stod bak scenen, sa en smått bekymret Aurora Aksnes på den første av i alt fire julekonserter som BKK arrangerer i Johanneskirken denne helgen.

Med seg på scenen hadde Os-jenten både Kåre Conradi, Oslo Gospel Choir og bergenseren Tine Taule. Kirken var fylt til siste sitteplass under den første av de fire konsertene BKK arrangerer i Johanneskirken.

– Det er en ære å få lov til å være med på en tradisjon som BKKs julekonsert, sier Tine Taule.

Taule forteller til BA før konserten at hun gleder seg stort over å få lov til å være med på det årvisse arrangementet som er med på å sette publikum i akutt julestemning.

– Tenk at jeg skal få synge med Kåre Conradi som er en sånn flink mann og Oslo Gospel Choir, som jeg har drømt om å få synge med siden jeg var 14 år, sier en sprudlende begeistret Taule, som også er svært begeistret for kveldens andre kvinnelige solist, Aurora Aksnes.

– Hun er så fantastisk flink, alle superlativer i verden til henne, sier Tine Taule.

GRATIS KONSERT

Gårsdagens konsert klokken 1730 var den første av i alt fire konserter som går av stabelen 12. og 13. desember.

Det var Oslo Gospel Choir som fikk som fikk æren av å ønske publikum velkommen med både «Glade Jul» og «Nå er den hellige timen».

– Jeg er imponert over hvor lenge dere orker stå i regnet, roste Kåre Conradi til publikum og kunne avsløre at de første stilte seg i kø allerede klokken 1230 på formiddagen.

Neste artist ut var Tine Taule, som sammen med Oslo Gospel Choir fikk taket til å reise seg med en soulfylt fremførelse av «Wade in the water».

Taule og orkesteret ble akkompagnert av Frode Mangen på piano, Mats Grønner på gitar, Torstein Lofthus på trommer og Jonny Sjo på bass. som fikk klappsalvene til å runge gjennom den vakre kirken, som med sine 1250 sitteplasser er Bergen største kirkerom.

Publikum fikk også oppleve Tine Taule synge en av hennes favorittsanger, nemlig «Wayfaring Stranger», som blant annet Emmylou Harris har gjort kjent.

– Den er blitt arrangert så sakral og vakker at jeg gleder meg til å synge den, sier Taule til BA

GRATIS KONSERTER

BKK har invitert til julekonserter i Johanneskirken siden 1998.

Konsertene er gratis, men tradisjonen tro får publikum anledning til å gi en pengegave ved utgangen etter konserten.

– Også i år er vi veldig glade for å kunne gi disse pengene til Kirkens Bymisjon i Bergen, fortalte Birte Iren Grotle, konserndirektør i BKK til publikum.

– Neste artist har ikke hatt en lang karriere, og er nå i gang med sin debutplate, sa Conradi da han introduserte Aurora Aksnes fra Os.

Med sin vare stemme fylte hun kirkerommet med «Walking in the air».

– John Lennon sa en gang at livet er det som skjer med deg, mens du holder på å planlegge andre ting, sa Conradi og lot Aksnes innta scenen igjen med en vakker versjon av John Lennons «War is over».

Alle gode ting tar en gang slutt og Conradi kunne avslutte med å si at nå var det faktisk publikums tur til å synge.

– Nå reiser vi oss og synger «Deilig er jorden», sa Conradi, mens ømme rygger ble rettet ut etter timevis på kirkebenkene.

Så står vi der i halvmørket og synger av hjertens lyst:

«Deilig er jorden, prektig er Guds himmel, skjønn er sjelenes pilegrimsgang! Gjennom de fagre riker går vi på jorden går vi til Paradis med sang».

Så er det på med boblejakken og ut i den iskalde desemberkvelden. Et snøfnugg lander på nesen der vi står utenfor. Og snart er det jul, heldigvis.

Kommentarer til denne saken