Trendy matkurs i Bergen

Den nye mattrenden baserer seg på et grønnsaksbasert kosthold uten varmebehandling Foto: Trening.no

Den nye mattrenden baserer seg på et grønnsaksbasert kosthold uten varmebehandling Foto: Trening.no

Artikkelen er over 5 år gammel

Forfatteren bak Norges første «raw food»-kokebok holder kurs helgen 10 - 11. november.

DEL

Helgen 10 - 11. november kan du lære hvordan følge den nyeste mattrenden «raw food.»

Forfatteren bak den første norske kokeboken om denne typen mat, holder kurs i Bergen til helgen. Hun lærer fra seg hvordan man raskt og enkelt kan lage mat som følger den nyeste moten innen kosthold.

– Det vil bli laget biffer, burgere, boller og brødmat - alt uten gluten, sukker, egg og meieriprodukter, står det i «Funky Fresh Foods» sin beskrivelse av arrangementet.

IKKE VARMERE ENN 42 GRADER

Den nye mattrenden baserer seg på et grønnsaksbasert kosthold uten varmebehandling - derav navnet «rå mat» eller «levende føde».

Maten skal etterfølge økologiske prinsipper, ikke være prosessert eller genmodifisert og ikke varmebehandles over 42 grader. Man kan gjerne spise kjøtt, men det må også følge

«Raw Food» er, ifølge kursholderen, et kosthold som kan passe for vegitarianere, diabetikere og allergikere, og for de som er opptatt av økologisk og bærekraftig matlaging.

POPULÆRT

Maten som har lokket kjendiser som Demi Moore, Pierce Brosnan og Sting til bordet, har også falt i smak hos den norske kostholdsbloggeren Trine Grung.

Sammen med fotballfruen Caroline Berg Eriksen kommer Grung blant annet til å skrive om kotsholdsmetoden på den kommende nettsiden helsematen.no.

Les også: Hvordan bli sterkere: Skal du velge 6 eller 12 repetisjoner?

RAW FOOD GURU

En av «raw food»-guruene, svenske Renée Volitaire, trekker frem at kostholdet gir økt energi og livskraft, samtidig som den gagner miljøet.

– Om alle spiste mindre, ville det være en fantastisk miljøgevinst samtidig som det ville blir mer enn nok mat til alle, sa hun i et intervju med nettstedet apértif.

Hun mener også at man kan spise opptil 70 prosent mindre enn vanlig om man går over til den nye mattrenden.

Selv baserer hun ikke hele kostholdet etter det strenge kostholdsprinsippet, men blander «raw food»-prinsippet med annen varmebehandlet og økologisk mat.

Husk at du kan følge Hva Skjer i Bergen på facebook og twitter for daglige oppdateringer.

</head> <body style="background-color: #ccc"> <h1/> <div class="plug" style="margin: 10px; width: 300px"> <iframe height="450" src="/vis/kalender/plugs/300" style="border: 1px solid #666" width="300"/> </div> </body></html> </div> </p></div>

Artikkeltags