Etter at MDG først ble vingeklippet, for så kastet ut av byrådet, har de brukt mye energi på å distansere seg fra sin tid i byrådet. Det oser ikke akkurat stolthet over de tre årene partiet satt med tøylene til byens miljø, klima og byutviklingspolitikk.

Det er jo forståelig når vi ser at utslippene i Bergen faktisk begynte å gå opp igjen under MDG, som omtaler seg selv som «det eneste partiet som er villige til å gjøre det som trengs for å stanse klima- og naturkrisen».

Det virker som at troen på at om en sier noe nok ganger, så blir det sant står sterkt hos MDG. Sannheten er at SV har måtte forhandle for å finansiere de faktiske tiltakene som er gjort for å kutte i klimautslipp.

Les også

Dette har ingen framtid

I budsjett etter budsjett har SV sikret at det jobbes med viktige tiltak som: Solenergi på Ado- arena, støtte til private solenergianlegg, arealbudsjett og -regnskap for å hindre tap av natur, transformasjon av parkeringsplasser til grønne friområder, reversering av byrådet sitt kutt i parkvedlikehold, ladeinfrastruktur i borettslag, energieffektivisering av kommunens bygg og støtte til at private kan gjøre det samme, klimatilpassing og midler for realisering av grønn strategi.

Thor Haakon Bakke omtaler AP og Venstre byrådet som passive, dette til tross for at de knapt har hatt tid til å påvirke politikken han selv førte. At MDG i byråd gikk med på å åpne opp for mer crusieturisme, men nå står på land og er i dårlig humør er jo ikke noe annet enn et godt eksempel på at partiet ikke klarte å prioritere politikk foran posisjon.

Nesten et halvt åretter at MDG ble sparket ut av byrådet, fremstår det som at Arbeiderpartiet den gang gjorde MDG en tjeneste ved å la dem finne frem sin «ambisiøse klimapolitikk» fra Bakke sin skuff på rådhuset.

At MDG åpner for samarbeid med Høyre er dessverre et tegn på at MDG ikke vil være et nytt spennende klimaparti, men heller ta steget over til et småborgerlig sentrumsparti som ikke søker politisk endring, kun makt og posisjon. Ironisk nok er det jo nettopp den triste og grå sentrumspolitikken som Bakke og MDG nå uttrykker misnøye med.

Før jul la SV, MDG og Rødt fram et fellesforslag til bybudsjett for Bergen som nettopp viser hvordan våre partier kan finne sammen i klima- og miljøpolitikk, i fattigdomsbekjempelse og kampen for en bedre velferd. Vi håper MDG stenger døren til Høyre, og heller blir med på å fortsette samlingen for miljø og rettferdighet.

Les også

Det er bedre med strenge krav og god cruise-kontroll