En uting

– At hunder skal få «hilse på» alt av sine firbente venner når de passerer forbi er en uting.

Det må ikke være annerledes med hunder enn med oss mennesker. Vi verken lukter eller hilser på alle vi går forbi.

T.H. Kvam

Vi trenger gardiner!

– Hei. Vi er en klasse på Rå skole uten gardiner. Vi er en klasse på hele 30 elever som prøver å lære nye ting på skolen, men grunnet mye sol og ingen gardiner blir undervisningen forstyrret og ikke effektiv i det hele tatt! Hele klassen har gått til både lærer og rektor, men ingen gidder å gjøre noe med det, dette er ikke bra nok! Vi har gått til skolens ledelse, men ikke fått noe konkret svar. Det er snakk om at det er krangling om hvem som skal ta regningen. Vær så snill – ta dette brevet alvorlig og hjelp oss med å få en bedre skolehverdag og undervisning.

Hilsen frustrerte elever i 10c

Svar: Hei! Jeg synes det er flott at elevene engasjerer seg! De har helt rett i at deres klasserom, etter oppussing i fjor, ikke har gardiner. De har også helt rett i at det er en stor utfordring i forbindelse med læring. Vi er en digital skole og det å skulle se på skjerm er ikke lett når sollyset kommer inn vinduene. De har også rett i at de har meldt fra om dette til både lærerne sine og til rektor. De har imidlertid ikke helt rett i at ingen har «giddet» å gjøre noe med det. Det som har vært utfordringen er knyttet til utbygging/rehabilitering av skolen og om det kom til å omfatte fasaden til skolen. Dette er nå avklart at det ikke vil. Det har hele tiden vært enighet om at skolen trenger utvendig solskjerming. Dette er et stort prosjekt som det må bevilges midler til og som må ut på anbud. Jeg har faktisk i dag fått vite at det nå ligger ute til anbud og dermed er det håp om at elevene i klasse 10C og resten av elevene og de ansatte på skolen vil få sårt etterlengtet solskjerming snart.

Med vennlig hilsen

Marianne Ingebrigtsen, rektor

Vrangvilje

En summer mener at offentlige toaletter bør ha myntapparat siden mange eldre ikke vet hva en app er for noe. Hvorfor er det så vanskelig for de eldre å lære seg dette? Er det sånn at når man blir gammel så er man ikke lenger i stand til å ta til seg ny kunnskap? Årsaken er vel vrangviljen mot ny teknologi i kombinasjon med tanken om at «alt var bedre før». Digitalsamfunnet er kommet for å bli, og det må de eldre bare forholde seg til.

T. Fykse

Gledene

Mange tårer har du grått

der kinnet ditt ble vått

og tankene deg plaget

Du følte du kun led

til en dag det fant sted

du også gledene

ved livet oppdaget

gund

Stor takk til Bir-ansatt

– Jeg er fra tid til annen innom Bir sin tømmestasjon i Fana, men det er første gang jeg har opplevd slik service som jeg fikk fredag 10. mars. En mann som jobbet der kom bort til tilhengeren jeg hadde med og begynte å hjelpe meg å tømme hengeren.

Det er ikke noe jeg forventer fra de ansatte, men når det er stille og lite for dem å gjøre gir dette en positiv opplevelse.

Hilsen Ørjan

Les flere summetoner her: Hva med gratis innlogging?