Hvorfor må jeg sette dem i fare?

Hjemmehjelpen bak dette innlegget reagerer på at hun må inn til folk som er sårbare for koronasmitte. Hun ønsker heller å avlaste annet helsepersonell. Illustrasjonsfoto: NTB / Scanpix

Hjemmehjelpen bak dette innlegget reagerer på at hun må inn til folk som er sårbare for koronasmitte. Hun ønsker heller å avlaste annet helsepersonell. Illustrasjonsfoto: NTB / Scanpix Foto:

Av

Er det viktigere med gulvvask enn dusj hos en som skal være isolert?

DEL

MeningerI disse dager, da samfunnet er stengt ned, vi ikke skal besøke våre kjære, og mange i risikogruppen er livredde for å åpne døren, undrer jeg på hvorfor jeg må sette dem i fare?

Vi i hjemmehjelpen går fra hus til hus hver dag, opptil ti stykker, for å ta alt husarbeid hos de gamle og syke. De samme som nå har fått beskjed om å ikke ta imot besøk fra sine nære og kjære.

Hjemmesykepleien tar kun nødvendig helsehjelp. Dusj og liknende er kuttet ut. Hjemmesykepleien prøver å holde tiden på maks 15 minutter pr. besøk. Og så kommer vi i hjemmehjelpen... En til en og en halv time skal vi være der, og utsette risikogruppen for fare.

Er det viktigere med gulvvask enn dusj hos en som skal være isolert?

– La oss ta støyten nå, så sykepleierne kan konsentrere seg om sine oppgaver og hvile før stormen, ber hjemmehjelp Sigrid Moldestad.

– La oss ta støyten nå, så sykepleierne kan konsentrere seg om sine oppgaver og hvile før stormen, ber hjemmehjelp Sigrid Moldestad. Foto:

Vi i hjemmehjelpen er livredde selv! Ikke for vår egen del, men for å sette våre brukere i fare. Sykehjem og institusjoner er stengt for alle besøkende. Der går sykepleiere og helsepersonell med ekstra oppgaver, fordi de må vaske og sprite overflater flere ganger pr. dag. De begynner allerede å bli slitne, og stormen har ikke slått til enda.

Kjære dere som sitter med styringsrett: Vær så snill og lytt til hjemmehjelpen. Vi ber ikke om 14 dagers «ferie». Vi ber om å få hjelpe der vi kan gjøre nytte. Vår jobb er å hjelpe. Ikke å utsette folk for fare. Sett oss gjerne til å vaske på institusjoner, slik at vårt sårt trengte helsepersonell ikke sliter seg ut. Vi trenger dem så inderlig når pandemien slår til. La oss få bidra på en fornuftig måte. Sett oss i beredskap, eller la oss vaske ned det som er stengt ned. Men la oss få slippe den daglige faren vi utsetter andre for.

Når pandemien slår til, trenger vi uthvilt helsepersonell. La oss ta støyten nå, så de kan konsentrere seg om sine oppgaver, og hvile før stormen. Vi er ikke engang på rangstigen, for vi er «bare» hjemmehjelp. Men tro meg, vi har så mye kompetanse på mange ulike områder. Det er en jobb med mye kunnskap, men som det dessverre ikke finnes fagbrev for. Mine fantastiske kolleger står på hver dag, og gjør en utrolig god og viktig jobb. Jeg er så stolt av dem alle.

Vi er en lavtlønnet gruppe, men vi er rike på kunnskap og stå-på-vilje. Bruk oss der vi kan gjøre nytte i disse dager!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags