Brann

– Hvorfor takker ikke Brann- spillerne hele stadion for kampen? Støtten kommer ikke bare fra Store Stå og Bataljonen, selv om det virker som om enkelte tror det.

Remi

Skuffende 16. mai

– Jeg hadde sett frem til kampen på Stadion 16. mai på TV. Alt ble ødelagt av en kommentator som pratet masse tull. Trist at de ikke har noen som har greie på fotball.

Hilsen Brann-supporter

Spillhus for ungdom

– Jeg har hørt at Bergen har fått et spill-hus, men hvor er det, hvem er det for og når er det åpent?

Hilsen Tuva (17)

Svar: Hei Tuva. Så gøy at du tar kontakt. Bergen har fått sitt eget Spillhus!

Vi ligger midt i sentrum, i Veiten 3, i 3 etasje. Det er helt gratis å komme inn og spille med oss, du kan spille på PC, Nintendo, sjakk, brettspill, perle og mye annet. Vi er for alle mellom 10 og 26 år. I helgene er det ofte familier på besøk hos oss også.

Våre åpningstider er onsdag–fredag kl. 15–20:00, lørdag og søndag har vi åpent kl. 13-18:00. Åpningstidene varierer ved røde dager, se gjerne våre hjemmesider: www.spillhus.no.

Du trenger ikke melde deg på på forhånd for å komme, det er bare å møte opp. Vi håper å se deg hos oss snart!

Med vennlig hilsen

oss i Spillhuset Bergen v/Maria Eriksen

Jubileumsfest

– Vi prøver å samle klasse 7b ved Sandviken skole, avgangselever 1958, til 65-årsjubileum i 2023. Vår frøken var Karen Helene Øvrevik. Håper noen ser innlegget og videreformidler.

Kontaktpersoner er: Rita tlf. 911 09 383 og Vigdis tlf. 982 06 591

Hilsen Vigdis Valentinsen

Vestland og Vestlandet – full forvirring

– Det gjekk slik vi motstandarar spådde, namnet «Vestland» på det nye storfylket fungerer ikkje. Vestlandet er Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal. Å kalle halvparten av Vestlandet for «Vestland» er eit ran og fungerer dårleg. Vestlandskysten er t.d. noko anna enn Vestlandskysten. Og kva ein «vestlending» er, er eg no usikker på. Sjølv har eg heile tida støtta samanslåinga av dei to fylka, Sogn og Fjordane og Hordaland er ei natuleg eining, men namn er så viktig for meg at eg mista entusiasmen for prosjektet då politikarane vraka det tusen år gamle, flotte namnet «Bjørgvin» – det same som bispedømmet heiter – og valde det idiotiske «Vestland».

«Det går seg vel til», seier dei som sto bak. Nei, det gjer ikkje det. Det er etter to og eit halvt år stadig forvirring og forveksling. Og når ikkje vestlendingar har kontroll på dette, korleis er det då med resten av landet?

Det er inga skam å snu. Ta namnesaka opp igjen og få slutt på dette ubrukelege namnet. Først då er samanslåinga fullført.

Bjørn Angell-Jacobsen

Champions League

– Snart er det stor finale i kvinnenes Champions League, mellom Barcelona og Lyon. Kan BA-sporten si hvilken TV-kanal som skal sende kampen? Tror mange er interessert i dette, da de norske stjernene Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen stiller for hvert sitt lag.

Anna


Svar: NRK har sikret rettighetene til mesterligafinalen for kvinner lørdag.

Nydelig

– Niklas Castro som løper mot Store Stå med tårer i øynene etter å ha scoret, er for meg alt det fotballen handler om. For en by. For en klubb. For noen supportere. For en spiller.

Supporter på felt Z

Artig kamp

– Var Brann veldig gode, eller Sandnes Ulf veldig svake? Kanskje begge deler. I hvert fall fikk vi endelig se en skikkelig artig 16. mai-kamp!

Stadion-veteran

Storfest

– Ja, det var en storfest på Stadion 16. mai. Det var Nystemten da kampen begynte, og det var Nystemten da kampen sluttet av, og trenerne og spillerne tok seg tid til å hilse på oss alle 16 000 som fylte Stadion. Det mannskapet som er der i dag viser oss vei, at det går fremover med Brann. Det er ungdom som står på! Lykke til videre! Vi gleder oss til neste kamp. Vi skal fylle Stadion den 5. juni! Da er det damenes tur!

Inger Lill Johansen

Linje 460

– Sotra har masse køproblemer, og hver stein må snus for å få folk til buss.

Linje 460 Bergen – Ågotnes er en såkalt stamlinje. Samme som 445 og 450. Alle disse har mye folk med seg. Linjen til Ågotnes med mye folk, tar som regel alltid omveien rundt Kolltveit. Dette bør Skyss få en slutt på, og la bussen gå rett gjennom Kolltveittunnelen. Linjen til Liaskjæret burde utvides til å starte på Straume, så Kolltveittunnellen, og om Kolltveit og Bildøybakken før den ender på Liaskjæret.

På denne måten får man knepet inn noen minutter for de som tross alt skal videre til gamle Øygarden og som kommer med bybussen til Ågotnes. Det at Ågotnes-bussen skal om Kolltveit henger igjen fra mange tiår tilbake, før tunnelen ble åpnet på Kolltveit. Skyss bør se på dette. Folk vil raskest mulig til jobb, og hjem igjen til sin middag.

«Utflyttet stril»

Svar: Hei og takk for innspillet! Det stemmer at linje 460 er en av tre hovedlinjer på Sotra. Den utgjør også det lokale tilbudet for folk bosatt på Kolltveit. Vi forstår at det å kjøre via Kolltveit oppleves som tregere, men det er ofte kø i Kolltveittunnelen, som gjør at tunnelen ikke alltid er tidsbesparende sammenlignet med å kjøre via Kolltveit. Samtidig er det gunstig at Kolltveit har en forbindelse nordover mot Ågotnes og østover mot Straume, da det er mange arbeidsplasser i disse to områdene. Dersom vi sender busslinje 448 til Liaskjæret via Kolltveit, vil det gi en stor omvei for en del. 448 har heller ikke like mange avganger, og da vil tilbudet på Kolltveit bli redusert. Merk ellers at linje 460E går via Kolltveittunellen i rushtiden til og fra Ågotnes.

Beste hilsen

Ingrid Dreyer,

pressekontakt i Skyss

Les flere summetoner her:

Det å bli stakkarsliggjort er veldig uheldig