– Jeg gir de en sekser, fordi når du kommer ut fra forestillingen har du et bredt glis rundt kjeften. Det betyr at det har vært gøy, sier Rune Larsen.

Mannen fra Laksevåg kaller Eggum-musikalen for en veldig underholdende forestilling.

– Det som binder det best sammen for meg er humoren i stykket, sier han.

God respons

Lørdag var det premiere på Jan Eggum-musikalen «En natt forbi». Det er Forums scenes store satsing denne høsten. Over 15.000 billetter er allerede solgt til de kommende forestillingene.

Latteren satt løst i salen fra start til slutt og de fleste så ut til å dra fornøyde fra stedet.

Se publikums dom i videoen under:

Bergenserne Bjarte Hjelmeland, Karoline Krüger, Christine Guldbrandsen, Claus Sellevoll og Kristian Berg Jåtten utgjør laget av skuespillere på scenen. Etter hvert dukker også folkekjære Jan Eggum opp i rollen som seg selv.

Etter premieren plukket BA ut tre tilfeldige publikummere som vi lot trille terningkast med begrunnelse. Rune Larsen var én av dem, Torild Moldøen var en annen.

– Helt fantastisk. Musikken til Jan Eggum er helt nydelig og de fremførte den veldig flott alle sammen. Det kom til og med tårer på slutten, sier hun og triller terningkast seks.

Laila Nordsveen likte også forestillingen. Hun er blodfan av Jan Eggum og mener han var den aller beste på scenen. Damen som tok turen fra Oslo kun for premierens skyld angrer ikke - og triller terningkast fem.

– Jeg er dyktig imponert over sangprestasjonene. Bjarte Hjelmeland bærer mye og Krüger er fantastisk. Hver og en av de andre er også gode på sine vis, men når du er Eggum-fan på det nivået jeg er så går jeg for mye inn i analysen på detaljene. Det er kanskje urettferdig mot den bra musikalen, som jeg faktisk er fornøyd med å ha sett.

Slik var forestillingen

Den romantiske komedien skildrer fortellingen om Bjørn (Hjelmeland) som vil ha med seg sin kone Lise (Krüger) på Jan Eggum-konsert, uten at sistnevnte vil det. Til slutt skjønner vi hvorfor, men på veien dit får vi morsomme gullkorn og Eggum-musikk servert i drøssevis.

I åpningsscenen møter vi hovedkarakterene og ekteparet Bjørn (Hjelmeland) og Lise (Krüger). Førstnevnte er en karakter som snakker på inn- og utpust. Han sliter med å se noe som helst fra et annet perspektiv enn sitt eget og mangler litt selvinnsikt. I det hele tatt en noe håpløs karakter. En mann man ler av og ikke med, hvilket ser ut til å passe publikum bra. For visst pokker ler de av ham.

Uansett. Det er bryllupsdagen til ekteparet. Bjørn er stolt, oppspilt og giret - han har nemlig ordnet plass på gjestelisten for sin kone og seg selv til Jan Eggum-konsert. Lise, i andre enden av telefonlinjen, er åpenbart ikke fornøyd med planen som er blitt lagt. Hun skjuler det som best hun kan i samtalen, men ansiktet lyger ikke til publikum.

Lise prøver febrilsk å lure seg unna konserten og ringer sin bestevenn Truls Even (Jåtten). Han blir bedt om å late som at han har bursdag og bli hos dem for å drikke vin, som en dekkplan. Bjørn mener at tre er én for mye, og liker ikke at konens venn nå står i veien for hans romantiske suksessoppskrift. Han løser situasjonen med å ordne en tredje konsertbillett.

Kort fortalt ender han til slutt opp med å måtte ordne fem billetter, fordi deres nye nabo Julie og Bjørns kollega Tommy plutselig har havnet på vorspiel hjemme hos ekteparet. Der man underveis lurer på om det er slik at Lise ikke vil på selve konserten, eller om hun egentlig bare vil unngå å dra på date med sin egen mann, får man til slutt fasiten på hvor motviljen kommer fra. Uten å røpe alt for mye har det med hennes forhold til Jan Eggum å gjøre.

Premieren høstet god respons fra de fremmøtte. Latteren satt løst under de fleste scenene og det ble ikke spart på applausen. Mot slutten av forestillingen reiste publikum seg for en langvarig klapp. Spesielt Jåtten mottok mye latter for sin rolle som Truls Even, mens Jan Eggum selv var den som sørget for det aller høyeste desibelnivået i salen.