Gå til sidens hovedinnhold

I løpet av natten brant utedoen ned

Men foreløpig er det ingen som vet hva som har skjedd.

For abonnenter

Det er blitt et lite mysterium hva som skjedde med utedoen i badeviken Skeisstøa i Os. Torsdag på dagtid sto den like hel i skogkanten ved badeplassen, der den har stått i en årrekke.

Men fredag var den redusert til en haug med aske. Bare to takplater i bølgeblikk lå igjen på stedet.

– Jeg gikk tur med hunden fredag og oppdaget at utedoen var borte. Ifølge naboer hadde den stått der dagen før, og en hadde også observert røyk fra viken torsdag kveld, sier Jan Kristian Rokne til BA.

Etterlyser vitner

Det var Bergen og Omland Friluftsråd (BOF) som eide og driftet utedoen. Daglig leder, Dag Sæter, synes det er merkelig at ingen har sett flammene fra brannen lyse opp i kveldsmørket.

– Det må jo har vært et godt bål, for alt er helt nedbrent. Omtrent ingenting er igjen. Men verken brannvesenet eller vi fikk melding om dette. Det er heller ingen som har sett noe eller vet hvem som står bak, sier Sæter, og ber eventuelle vitner ta kontakt.

Rundt badeviken er det flere hytter og naust. Om det var folk i disse natt til fredag, er uvisst.

Mulig synder

Til alt hell hadde ikke brannen spredd seg til skogen rundt.

– Det er bebyggelse lenger oppe, og hadde det tatt fyr i skogen ville det ikke vært heldig for dem, sier Rokne.

Han har en sterk mistanke om hva som kan ha forårsaket brannen.

– I askehaugen lå det noe som så ut som rammen på en engangsgrill.

– Noen har nok stilt en brukt grill inntil veggen uten å tenke seg om. Og så har det etter hvert tatt fyr, supplerer Sæter.

Bygger ny

Skeisstøa er en populær og godt besøkt badeplass i nærmiljøet. Det nå nedbrente bygget var en kaggedo, som ble særlig brukt av barn på besøk i viken.

– Det var et enkelt bygg og ikke spesielt kostbart. Vi bygger nok en ny utedo etter hvert. Men det er så dumt at den ikke fikk stå i fred, avslutter Sæter.