I 15 år har Vilvite organisert sommerleir for barn. I år har Bergen kommune og Gjensidigestiftelsen dekket utgiftene til leieren.

Kommunikasjonsansvarlig i Vilvite, Benedicte A. Wolff, hevder at pandemien førte til at det var flere gratistilbud for barn i fjor enn det er i år.

– I år er vi ekstra glad for at vi kunne tilby denne leiren gratis. Det er mange barn som ikke hadde noen andre alternativer, derfor kunne de komme hit, sier Wolff.

Lærerik uke

På sommerleiren i år, skal 12–15 åringene få fem dager med ulike temaer. Teamene skal blant annet handle om energibedrifters vei mot det grønne skiftet, kroppen, kjemikalier, problemløsning og de skal bygge og teste en Olabil.

Daniel Gullbrå (30) har utviklet innholdet i Olabil-dagen. Han er akkurat ferdig utdannet energiingeniør og er opptatt av at barn skal lære praktiske ferdigheter og samtidig ha det kjekt.

– Det er kjempekjekt å utvikle dette programmet. Da jeg var ung pleide jeg å delta på VilVites sommerleir. Når jeg skulle planlegge kurset, tenkte jeg på hva som interessert meg da jeg var 12, og svaret ble Olabil.

- Ligner på en ekte bil

Alma Sanguanpong Hegland (12) er en av deltakerne på sommerleiren. Hun forteller til BA at det er kjekt å kunne lære noe nytt hver dag.

– Vi har hatt masse eksperimenter med gasser og kjemikalier, Nå skal vi lage en bil og det skal være en rally etterpå. Det tror jeg blir skikkelig gøy. Bilen vår er kjempefin og ligner på en ekte bil, sier Hegland.