Fredag sto siden på Løvstakken i lys lue, og brannvesenet hadde mange timer med slukkearbeid før de fikk brannen under kontroll.

Det ble tidlig fredag kveld bestemt at brannvesenet skulle holde vakt i samarbeid med soldater på Haakonsvern og Sivilforsvaret.

Det viste seg å være en god vurdering.

– Det blusset opp igjen i natt. En rot begynte å brenne, sier vaktkommandør Karl-Arne Røyseth på 110-sentralen til BA.

Flydd opp 13000 liter vann

Han forteller at like etter midnatt var det igjen åpne flammer.

– Det er veldig tørt i området som har brent, men vi hadde vann på i karene på toppen, sier Røyseth.

Omkring 13000 liter vann ble fredag flydd opp med helikopter. Det var rundt tre tusen liter igjen på toppen, så brannvesenet fikk raskt slukket flammene.

– Utenom den hendelsen har det gått ganske rolig for seg på Løvstakken. Vi har vært på stedet i dag også, sier Røyseth.

Bildeserie

Brannen på Løvstakken

 

Brannvesenet har fremdeles slanger og utstyr liggende ute i tilfelle det blir nødvendig med mer slukking.

– Vi kommer til å følge med utover dagen, sier vaktkommandøren.

Inferno for 16 år siden

Han var også på jobb i infernopåsken i 2003, da 40 branner herjet i Bergen og omlandet. Det førte blant annet til storbrann i Fana og Arna. Derfor er Røyseth glad når han oppsummerer hvordan folk har håndtert det tørre været.

– Folk som har ferdes i terrenget fortjener ros. De har håndtert grilling og lignende veldig bra. Folk har rett og slett brukt ild med vett, sier Røyseth.

Opprettet sak

Politiet har opprettet en såkalt undersøkelsessak etter skogbrannen på Løvstakken langfredag.

– Dette er noe som gjøres rutinemessig. Blant annet har vi tatt en god del bilder som nå ligger ved saken. Årsaken til brannen er ukjent, og så langt er det ingen grunn til å tro at den er påsatt. Jeg vet ikke hva som skjer videre når saken nå har kommet inn i etterforskningssporet, men det kan være aktuelt å avhøre vitner, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Dag Olav Sætre.

Politiet avsluttet sitt arbeid på stedet ved 1500-tiden fredag etter å ha bistått brannvesenet i deres arbeid.

– I den første fasen av en slik brann vurderer vi om det er behov for evakuering. Dersom bebyggelse er truet, er det politiets ansvar å lede aksjonen. I går var det en ren brann i terrenget, da er det brannvesenet som overtar ledelsen og vi bistår med å sørge for fri ferdsel og sperre av områder, sier Sætre.