(NETTAVISEN): – Norges mest testede Munnbind til Norges Beste priser, skriver Idar Vollvik i et Facebook-innlegg fredag kveld.

Han lenker videre til nettsiden til Vollviks Ludo Store, der munnbindene ligger for salg.

Til Nettavisen sier Vollvik at hans advokat fredag kveld skal ha fått en e-post om at Legemiddelverket har opphevet omsetningsforbudet mot munnbindene.

– Det er vi sykt glade for, sier Vollvik til Nettavisen.

Opphevet

Hans advokat, Arild Dyngeland, bekrefter også overfor Nettavisen at de torsdag sendte inn en begjæring om omgjøring og klage, og at omsetningsforbudet nå kun gjelder for ett parti.

– Det gjelder ikke forbud om omsetning av varer med riktig merking som oppfyller kravene, skriver han i en tekstmelding til Nettavisen.

Nettavisen har vært i kontakt med Legemiddelverket, som bekrefter at omsetningsforbudet ikke gjelder for medisinske munnbind som tilfredsstiller kravene i regelverket.

– Legemiddelverket kan bekrefte at omsetningsforbudet gjelder for de feilmerkede/ommerkede munnbindene, skriver seniorrådgiver Petter Alexander Strømme i Legemiddelverket til Nettavisen.

– For titalls millioner

Beskjeden var både etterlengtet og forventet, ifølge Vollvik, og salget er altså allerede i gang, samme kveld som meldingen kom.

– Vi har jo munnbind for titalls millioner på lager.

Ifølge Vollvik vet han imidlertid ikke hva som har skjedd i saken slik at den er endret.

– Det var egentlig mangelfull forklaring når dette skjedde, og det er mangelfullt nå.

Merket om

Vollvik er siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr. Grunnlaget er at munnbind merket med «ikke-medisinske munnbind» har vært ommerket til «medisinske munnbind». Han nekter straffskyld.

Noen dager senere hadde Legemiddelverket besluttet å gi Vollviks selskapet omsetningsforbud for munnbind.

Resultater etter en test av alle de seks beslaglagte munnbindene var klare tidligere denne uken, og munnbindene var, ifølge politiet, av bedre kvalitet enn ventet.