Gå til sidens hovedinnhold

Idrettslaget deler ut 78.000 kroner

Et tidsfordriv på Facebook utløste en aksjon som kan sikre julefeiringen for mange i Bergen Nord.

– Trang økonomi er ikke noe fjernt, selv i rike Norge. Det er rundt oss hele tiden. Fra innvandrere til aleneforeldre og dem som er permitterte eller har mistet jobbene sine i år. Det er over hele fjølen, påpeker Heidi Teigland.

Hun er daglig leder i idrettslaget Bergen Nord, som på kort tid har skrapt sammen 78.000 kroner i gavekort. Disse skal deles ut til familier som sliter med å få endene til å møtes nå i førjulstiden. Aksjonen, først omtalt i Åsane Tidende, har kommet til i ekspressfart.

– Håper vi når frem

– På morgenen lørdag leste jeg på Facebook om noen andre jeg kjenner som delte ut hjelp. Da tenkte jeg «hva kan vi som idrettslag gjøre?». Vi dekker jo hele området fra Hordvik til Morvik, og kjenner veldig mange, sier Teigland.

Hun ringte styrelederen. De ble enige om å opprette en pott på 20.000 kroner som kunne deles på eksempelvis ti familier. Noen få telefoner senere var potten oppe i 78.000 kroner!

Les også

42 naboer med full seier i retten

– Da rekker vi over flere enn ti familier, tenker jeg! Så håper jeg bare at folk søker eller gir oss innspill på hvem vi kan dele ut gavekortene til. Man trenger ikke være medlem av idrettslaget, men vi tenker at vi konsentrerer oss om nedslagsfeltet vårt, forteller idrettslederen.

– Jeg håper vi når frem med hjelp tidsnok. Det har vært et spesielt år for mange. Vi vet at mange i området vårt er permitterte eller har blitt arbeidsløse.

Kjenner nærmiljøet sitt

Som idrettslag har Bergen Nord en viss oversikt over familier med dårlig råd. Klubben har et privat fond som tar seg av mange av tilfellene, slik at ingen blir ekskludert fra å spille fotball på grunn av økonomi.

Les også

Arild (70) mener idrett skal være for alle: – Vi må senke terskelen for å drive med idrett

Som mange andre idrettslag, anser Bergen Nord seg for å være noe mer enn et sted der barn og unge driver fysisk aktivitet halvannen time hver dag.

– Det er vanskelig for Ole på åtte år å forstå at han ikke kan bli med på cupen med laget sitt fordi foreldrene har dårlig råd. Derfor har vi fondet vårt. Vi er en stor klubb med 1000 medlemmer, og ser på oss som noe mer enn et idrettslag. Vi er alt fra psykologer til «barnehagetanter», sier Teigland, som håper å ha delt ut 78.000 kroner i gavekort innen mandag.

Kommentarer til denne saken