Det er ikke alltid det kommunale apparatet reagerer like fort. Kan ofte virke som at ting skal ta tid.

Bare det å få svar på en henvendelse krever tålmodighet.

Revnede bukser

Men så finnes det heldigvis unntak også fra dette. Som da Skansens Bataljon skrev til Bergen kommune ved Bymiljøetaten.

– Så lenge jeg har vært i rådet til Skansens Bataljon, har jeg hatt et ønske om et gjerde rundt flaggstangen som vi ofte bruker.

Og med dette som utgangspunkt, fant Cochise Holland ut at nå var tiden inne. Iallfall gjøre et lite fremstøt for å se om det var mulig å få oppfylt ønsket.

Derfor sendte han sist høst et brev til kommunen der det blant annet sto:

«Etter mange bukser revnet og mindre fallskader, ønsker vi gjerne å få en port i gjerdet som skiller, så vi slipper å klatre over for heising av flaggene.»

– Jeg har spurt gamlekarene i flere år, men alltid fått til svar at det var null sjansen for å få et svar fra kommunen. Tenkte som så at, hvis de ikke kan sende et brev for oss, gjør jeg det selv, forklarer Cochise.

– Overraskende nok fikk jeg svar ganske fort.

Og den som umiddelbart tok grep hos etaten, var Roy Scholten. Spesialkonsulenten tok turen til Skansen.

– Jeg fikk spørsmålet i september, og tok derfor en tur til Skansen. Skjønte fort Skansens problemer med at det kunne være farlig å klatre over gjerdet, og i tillegg den farlige skråningen tett innpå flaggstangen.

Scholten bestilte entreprenør, og under et halvt år etter at brevet fra Skansens havnet i innboksen hos kommunen, er problemet i ferd med å bli løst.

Når våren kommer og skanseflagget igjen skal til topps, håper Cochise Holland at det følger med lås til porten, sånn at ikke uvedkommende kommer enda lenger ut på pynten foran flaggstangen.

– Jeg ble skikkelig overrasket, da jeg i helgen så at arbeidet var påbegynt. Stor applaus til bymiljøetaten!

Gleder seg

Nå gleder han seg til neste flaggheisingseremoni – enten det blåser eller ei.

I løpet av sesongen er flaggstangen mye i bruk, og på de vanlige marsjdagene er det Skansens Bataljons rødgrønne flagg som får vaie i vinden.

– Og på norske helligdager, er det norsk flagg som heises.

Selve nasjonaldagen er litt spesiell, fordi da brukes det norske på den mindre flaggstangen i front på Skansen brannstasjon.

– Og så er vårt eget flagg oppe i den store stangen på pynten. Dette viser at vi er ute og marsjerer.