– Imponert over hva norske artister får til

Hedda Mae har som alle artister måttet avlyse og utsette alle spillejobber og reiser. Nå gleder hun seg til å stå på scenen igjen på digitalkonsert på tirsdag.  Her fra Vill Vill Vest i september.

Hedda Mae har som alle artister måttet avlyse og utsette alle spillejobber og reiser. Nå gleder hun seg til å stå på scenen igjen på digitalkonsert på tirsdag. Her fra Vill Vill Vest i september. Foto:

Artist Hedda Mae (21) synes det er mange bra strømmekonserter. Nå gleder hun seg til å selv stå på scenen å spille igjen.

DEL

Hvordan har du det akkurat nå?

– Gitt omstendighetene har jeg det ganske greit, men jeg begynner å lengte veldig tilbake til en noenlunde normal hverdag. Jeg har nettopp vært syk en uke (ikke korona). Så jeg gleder meg til å være i form til å gå på tur.

Hvordan har hverdagen din forandret seg?

– Den har endret seg drastisk. Alt av spilling og utenlandsreiser som var planlagt disse månedene har blitt avlyst eller utsatt. Nå sitter jeg hjemme hos familien min og venter på bedre tider. Fra hektisk og spennende hverdag til treg og ensidig, og det er veldig rart.

Hjemme hos:

Navn: Hedda Grønhaug

Alder: 21 år

Sivil Status: Singel

Yrke: Artist

Jobbstatus: Hjemmekontor

Hvilke tanker har du gjort deg om situasjonen de siste ukene?

– Det er kjipe greier, og fortsatt veldig surrealistisk. Hele måneden har vært som en drøm, eller et mareritt. Jeg merker at jeg, i likhet med mange andre, begynner å bli lei av å traske hjemme. Men vi gjør det for å få dette til å gå over så fort som mulig.

Hva er ditt beste hjemmetid-tips?

– Ta deg tid til å gjøre ting du ellers ikke ville ha gjort. Pusle, tegne, skrive, rydde i skap og tenke. Kanskje vi i denne «pausen» kan reflektere. Ikkebare over ting som har skjedd den siste tiden, men generelt.

Serie, film, bok og musikk-tips?

– Jeg ser «Friends» for femte gang nå. Av bøker synes jeg «Drømmehjerte» er veldig fin. Jeg ville ha sjekket ut Baby Rose og Becky and the Birds. John Mayer sitt livealbum. Artister som gir godt humør: Anderson .Paak og Vulfpeck.

Hvor får du dine kulturimpulser fra nå?

– Ved å se på live strømmekonserter. Det er så sykt mange bra, og jeg er skikkelig imponert over hva norske artister får til.

Hvordan er du sosial for tiden?

–Jeg har gått turer med venner og jobbet i studio. Men jeg blir litt stresset når jeg er utenfor hjemmet så jeg holder meg til FaceTime.

Hva gleder du deg mest til å gjøre igjen?

– Vet ikke hvor jeg skal begynne engang. Gleder meg til alt. Spille konserter. Dra på konserter. Være med venner, reise, skrive utenfor Bergen, ta en øl ute. Å. Det skal bli så bra.

Innepuls

I denne spalten ser BA Pulsen på den nye tilværelsen og situasjonen til ulike kulturpersonligheter i Bergen.

LES OGSÅ: Hjerteslag-vokalist: – Jeg er vant til å isolere meg

LES OGSÅ: – Å se fotball er min form for yoga

LES OGSÅ: – Begynner å bli rastløs og rådvill

Artikkeltags