Tirsdag offentliggjorde Norges Skiforbund paralandslagene i langrenn for kommende sesong.

Der hadde Indira Milena Hopsdal Liseth fra Osterøy fortsatt plass på rekruttlandslaget.

– Forventet var det ikke. Det er høyt nivå, så sikker kan man aldri være, men det var veldig kjekt å få beskjed om at jeg er med i planene til landslaget, forteller Liseth, som hadde visst om uttaket i noen dager før bekreftelsen kom.

VM og Paralympics

34-åringen har lagt bak seg en merkelig sesong preget av pandemi. Den kommende sesongen blir også spesiell, men da av sportslige grunner. I mars er det Paralympics i Beijing, og før det skal det arrangeres VM på Lillehammer.

– Det er klart det er de soleklare målene for meg neste sesong. Men det er det for mange andre også. Jeg må bare stå på og jobbe hardt, så jeg klarer å kvalifisere meg, sier TIF Viking-utøveren.

Dette er andre sesongen Liseth har plass på landslaget. Der har hun tilgang til egne trenere, som så klart gjør veien til de store mesterskapene lettere.

– Jeg har hatt fin stigning det siste året. Målet på sikt er å kjempe om en plass på elitelaget, men da må jeg først bli sterkere. Det er det jeg jobber med nå, forteller 34-åringen.

Vil ikke spesialisere seg

Så langt i forsesongen har det derfor blitt noen timer i styrkerommet.

– Det går mye i å bygge opp styrken i skulder- og ryggmuskulaturen. Det er for å bli bedre på langdistanse, forteller Liseth.

For selv om ostringen ifølge seg selv er best på sprint, så vil hun ikke spesialisere seg på noen øvelser. Hun stiller til start på det som er.

– Det gjør jeg fordi jeg mener jeg har godt av det. Jeg liker å utfordre meg selv. Det hadde fort blitt lite konkurranser, og kanskje også litt kjedelig, om jeg bare skulle ha drevet med sprint, sier Liseth, som fikk med seg en 6.-plass i verdenscupen som beste resultat forrige sesong. Og det var på langdistanse.