Indira Liseth (36) sitter i italienske Livigno.

Det er pressetreff, og rundt henne går de som kategoriseres som stjerner. Blant dem Heidi Weng (31).

Liseth er paralangrennsutøver, men denne gangen har skiforbundet samlet paragjengen og det ordinære kvinnelandslaget i langrenn på treningsleir.

Det har vært nyttig. Ikke bare rent sportslig, for Liseth går gjennom en tøffere periode. Ostringen sliter med en skade som kan gi henne problemer inn mot en viktig VM-sesong. I november i fjor dukket den opp for første gang.

– Jeg lyttet ikke til kroppen, og gikk med skaden helt frem til sommeren i år. Da klarte jeg ikke strekke ut armen, forklarer hun.

Lærer av Weng

Hun har overbelastet en biceps. For en para-langrennsutøver som lever av å bruke armene er det mildt sagt uheldig. Smertene kommer og går, så utviklingen er vanskelig å spå.

Les også

Hun slet med alkohol og depresjon, nå er Indira på landslaget i langrenn

– I starten gikk det ikke opp for meg hvor «gale» det egentlig var, sier hun.

Oppholdet i Livigno er uansett en god opplevelse, selv om altså skaden hemmer henne.

– Det er enormt kjekt å være her. Jeg føler meg veldig inkludert. Det har vært litt vanskelig mentalt siden jeg ikke har fått trene så mye med dem, men jeg har vært åpen om det, sier Liseth, som ble adoptert til Norge fra Colombia som seksåring.

Som ung kunne hun gå med korsett og krykke, men hennes medfødte skade ble verre, og i 20-årene måtte hun i større og større grad bruke rullestolen.

Liseth hadde allerede hatt kontakt med Heidi Weng før oppholdet, gjennom Instagram. Nå er altså landslagene for funksjonsfriske og parautøverne på treningsleir sammen for første gang, og Liseth har fått anledning til å snakke mer med den norske langrennsstjernen.

– Jeg tenkte at siden hun nettopp har vært gjennom en vanskelig sesong, kunne jeg høre med henne. Heidi sier at alle går gjennom en skade minst en gang i karrieren, og hun har oppmuntret meg, forteller Liseth.

VM nærmer seg

Hovedmålet for Osterøy-damen er VM i Östersund i januar. Liseth kom på 8. plass i OL i fjor, og 11. plass i VM, begge på 15 kilometer. Spørsmålet er om armen blir bra i god nok tid til å forbedre de resultatene.

– Det er VM som murrer i hodet på meg, det nærmer seg stygt. Jeg er litt redd for det, innrømmer 36-åringen.

Foreløpig består treningen stort sett i styrke, sykling og svømming.

Para-landslagstrener Magnus Evenby håper Liseth kan stake for fullt i oktober. Han tror hun uansett kan dra med seg mye fra treningsoppholdet i Livigno.

– Det er veldig lærerikt å snakke med andre utøvere, det er få som går gjennom en karriere uten fysiske og psykiske utfordringer. Om Indira kan lære litt av Heidi (Weng) er det veldig verdifullt. En må våge å være nysgjerrig, påpeker han.