Tertnes tapte 26–29 for topplaget Storhamar i Åsane Arena onsdag. I seg selv intet svakt resultat slik sesongen har vært for blåtrøyene, men tapet beseglet en gang for alle skjebnen som ventet dem: Nedrykkskvalifisering.

Med bare én kamp igjen ligger Tertnes tre poeng bak trygg plass i eliteserien, plassert på 11. plass i den rekordstore 14-lagsligaen.

Det er den dårligste plasseringen Tertnes har hatt i eliteserien noensinne, siden opprykket i 1991/92.

Larvik, Byåsen og Aker kjemper om å havne på den siste trygge plassen. Flint, Follo og Oppsal har for lengst rykket ned.

Nedrykkskvalifiseringen starter med et «seriespill» mellom de tre eliteserielagene. Den best plasserte starter med to poeng, neste med ett – og Tertnes med null.

Taperen av denne kvalifiseringen må spille mot vinneren av det samme type spillet blant 2.-4.-plassene i 1. divisjon. Vinneren her spiller i eliteserien 2022/23.

Det sto hele 17–10 til Storhamar til pause mot Tertnes. Bergenserne skjerpet seg i 2. omgang, men borteledelsen var for stor til at de maktet å hente den helt inn.

Tertnes - Storhamar 26-29 (10-17)

Eliteserien håndball kvinner. Åsane Arena, 712 tilskuere. Dommere: Tim-Nicolai Fjellvang og Christoffer Fjeldskår.

Tertnes: Josefine Lien - Henrikke Kjølholdt 6, Emma Holtet 5, Madeleine Hilby 5 (4), Eva Moen 3, Henriette Eggen 3, Martine Knutsen 2, Hermine Auberg 2.

Toppscorer Storhamar: Emilie Hovden 10 (3).

Utvisninger: Tertnes 2 x 2 min., Storhamar 3x2 min.