Gå til sidens hovedinnhold

Ingen hvile for globetrottere

Artikkelen er over 2 år gammel

Skøyteguttene har fått jobbe i fred i hele sommer. Men «hvile» er åpenbart er fremmedord.

– Hei, det var lenge siden!

Sindre Henriksen tar telefonen etter én ringetone. Og han har tross alt rett. Skøyteyndlingene har ikke figurert fryktelig ofte i mediene gjennom sommeren.

– Like greit! Vi har fått holde på i fred, det har vært fint det. Men nå må showet starte igjen, humrer «showmannen» med rappeferdighetene.

Se billedserie på toppen.

Flytter fra NRK

Han må antakeligvis trå til på andre fronter enn på isen også, for nå skal guttene over på kommersiell kanal.

NENT-gruppen, som blant annet eier TV3 og Viasat 4, har som kjent kjøpt skøyterettighetene. Skøyte-Norge håpet på NRK, i hvert fall nå som kanalen mister stadig mer av de øvrige vintersportsrettighetene. Det ville muligens gitt mer oppmerksomhet på NRK 1 for skøyteguttene.

Slik ble det ikke.

– Jeg har inntrykk av at de (NENT) vil satse på oss. Så blir det vel reklame under vanningspausene og slikt, det trenger ikke bety så mye. Verden går videre. Det er mange kanaler å promotere seg på, og de ønsker kanskje å satse mer på sosiale medier og slikt i tillegg, tipper Henriksen.

Les også

Anlegget der Bergen fikk sine beste OL-minner for ett år siden er blitt en spøkelseshall

Kompis Sverre Lunde Pedersen er forsiktig optimist.

– Det blir spennende, og det kan bli et bra produkt. Så får vi se om seerne kommer etter, det er nok utfordringen.

– Tror jeg blir bedre

Mens Sindre Henriksen nå setter alle sine krefter inn for å bli en super 1500-meterløper, satser Sverre Lunde Pedersen på å bygge videre på den solide avslutningen på forrige sesong.

– Nå har vi hatt ett års erfaring med Bjarne (Rykkje, landslagstrener allround), og vi har lært hverandre bedre å kjenne. Jeg tror det kan bli enda bedre til vinteren. Det er fortsatt mye jobb som må gjøres, men dette kan bli moro, melder en blid Lunde Pedersen.

Les også

Her får Sverre sitt største gull

Han har akkurat landet i Nice, der han unner seg en ukes ferie med konen Ingunn Trædal.

– Men sykkelen og rulleskøytene er med! Det er bare sunt med litt avkobling fra guttene og regnet i Bergen, humrer den nygifte osingen.

Ellevilt sommerprogram

Men regnet har skøytetrioen i Pedersen, Henriksen og Håvard Lorentzen uansett kjent lite på. I sesong er de stort sett på reise. Det er de også utenfor sesong: Oppkjøringen begynte allerede i mai (!), i italienske Collalbo. Så har de hatt en måned i Heerenveen over to perioder, et opphold i Vikingskipet på Hamar nå – før snuten vendes til Portugal på barmark og Inzell på rask is. Lorentzen har vært i Calgary med sprintlandslaget. Det er sommerprogrammet sitt!

– Ja, dessverre må vi utenlands for skikkelig og rask is. Slik er det, sier Lunde Pedersen, som takker en tålmodig kone for at hun holder ut.

– Men hun visste hva hun giftet seg med! Heldigvis driver jeg ikke med dette i evigheten, ler allroundesset på telefon fra den franske rivieraen.

Han og Henriksen har hatt et par korte svippturer innom Bergen i sommer, men egentlig bare nok til å «vaske tøyet i kofferten og pakke ned igjen». Legg til omtrent 20 timer trening i uken, så har du guttenes sommer oppsummert!

Kommentarer til denne saken