Gå til sidens hovedinnhold

Ingen lettelser for toppidretten – nytt nei til seriespill

Det blir fortsatt ingen seriekamper i håndball, ishockey og flere andre idretter. Fotballen får også nei til treningskamper.

Det ble klart da statsminister Erna Solberg og flere statsråder møtte pressen fredag.

Tidligere på dagen hadde Helsedirektoratet anbefalt at det ikke gjøres noen lettelser for toppidretten.

Kampaktiviteten i toppidretten har vært satt på pause siden midt i januar. Det har skapt utfordringer for gjennomføringen av sesongen i Ishockey, håndball, innebandy, volleyball, bandy, basket, curling og futsal.

Toppidretten har hatt tillatelse til å trene både innendørs og utendørs, og dette anbefales videreført.

Uforståelig

Allerede før regjeringens beslutning forelå, kom det reaksjoner fra flere miljøer. Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund sier til VG at et fortsatt nei til toppidretten er «tilnærmet uforståelig».

– Det blir tydeligere og tydeligere at idretten utsettes for strengere retningslinjer enn samfunnet ellers. Både for topp og for bredden, sier Bjerketvedt.

Les også

Regjeringen vil la barn og unge konkurrere lokalt – åpner ikke for breddeidretten

Idrettspresident Berit Kjøll hadde håpet på et annet resultat.

«Det vil være alvorlig for oss … Dette handler om en stor yrkesgruppe som jeg nå opplever blir neglisjert» skriver hun i en uttalelse gjengitt av VG.

Press om åpning

Flere toneangivende forbund har de siste dagene sendt tydelige signaler om at idretten må gjenåpnes. Norges idrettsforbund og Norges Skiforbund har i brevs form fremsatt krav om at regjeringen og helsetoppene åpner for oppstart at aktiviteten igjen.

Helsedirektoratet: Branns kamp mot Bodø/Glimt burde ikke vært spilt

Det er også fremsatt klare krav om at barn og voksne i større grad må få utøve trenings- og kampaktivitet. Her har også Norges Fotballforbund vært på banen de siste dagene.

Regjeringen har altså valgt å holde en fortsatt streng linje og ikke imøtekomme idrettens ønsker, bortsett fra det som gjelder idrett for barn og unge.