Sluttresultatet ble 24-34 til gjestene.

21-åringen, som bor på Askøy, men spiller for fanabuene, nærmer seg nå 100 seriemål.

– Jeg kom ut av tellingen, halvveis i kampen. Det er alltid moro å høre masse nettsus, men i dag var hele laget godt. Vi har spilt 22 kamper siden 1. desember, og er blitt veldig, veldig samspilte. Det er en naturligvis en stor styrke, sier Fanas venstrekant.

Før hun legger til:

– Det er alltid moro med lokaloppgjør. Vi kjenner de fleste Tertnes-spillerne godt, og mange av oss har spilt på samme lag i oppveksten. Venner utenfor banen, men i dag gjorde det godt å få et resultat «slik det skal være», smiler Berg, lurt.

Ble ikke spennende

Tidligere i sesongen har det vært jevne og spennende oppgjør mellom Bergens to beste kvinnelag i håndball. Men onsdag kveld i Åsane Arena viste Fana hvorfor de kjemper om europacupspill også neste år, mens Tertnes kaver i bunnen av tabellen.

Tertnes satte et godt press og spilte godt de første kvarteret. Men derfra og ut hadde laget fra Bergen sør full kontroll.

– Med seier hadde vi hatt et lite håp om sluttspillplass, men det håpet sluknet litt ut 2. omgang. Da mister vi det gode presset vi hadde før pause, og vi henger ikke med defensivt. Det var rett og slett kjedelig. Nå begynner arbeidet med å forberede oss til en bedre sesong neste år, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Fana – Tertnes 34-24 (12-15)

Åsane Arena. Toppserien kvinner, håndball

Tilskuere: 789

Dommere: Chris-Andre Hansen og Tom Martinsen

Mål for Tertnes: Emma Holtet 6 (4 str), Linn Gossè 4, Sanne Hagen 4, Fanny Skindlo 3, Birgitte Hagen 2, Hermine Aurberg 2, Avril Frei 1, Henriette Risti 1, Rikke Midtfjell 1

Mål for Fana: Sara Berg 12 (5 str), Aurora Hatle 9, Marte Haaland 4, Andrea Solstad 4, Oda Mastad 4, Linnea Kyrkjeeide 1

Utvisninger: Tertnes 5x2 minutter, Fana 3x2 minutter.

Snuser på nytt Europa-eventyr

I Fana-leiren var det selvsagt mer jubel. Trener Erlend Lyssand har vært sjef i flere sesonger nå, og håper at laget hans også kan spille ute i Europa neste sesong. Men da må de siste fire kampene vinnes.

– Årets sesong har så langt vært en kjempeboost for laget og mange enkeltspillere. Plutselig har vi spillere på A-landslag,- og rekruttsamlinger. Det bidrar til å løfte hele gjengen. Om vi vinner de neste fire kampene nå, så er sjansene store for at vi spillere Europacup også neste sesong. Det er nok den store gulroten for hele gjengen, sier han.

PS! Vipers Kristiansand slo nærmeste utfordrer Storhamar med 36-31 og sikret seg sitt sjette strake seriemesterskap i håndball for kvinner. Med seieren er avstanden mellom de to lagene på elleve poeng, og det gjenstår kun fire runder igjen av sesongen.