Gå til sidens hovedinnhold

Ingen problemer på kort sikt

Sandviken må klare seg uten Vilde Bøe Risa resten av sesongen. Det løser de helt fint.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når Vilde Bøe Risa en gang kommer tilbake til Bergen for å avslutte karrieren, får vi håpe hun kan ikle seg den røde Brann-drakten på et lag som kjemper i toppen av norsk fotball og som jevnlig deltar i Mesterligaen.

Vilde Bøe Risa terminerer kontrakten med Sandviken: Har signert for utenlandsk klubb

Nå må altså Sandviken prøve å ta gull, eller i det minste en av de to øverste plassene, som gir muligheten til å få kvalifisere seg til Mesterligaen neste år. Uten henne. Mulighetene til det bør absolutt være til stede. Det betyr ikke at Bøe Risa enkelt kan erstattes, men at Sandvikens tropp er såpass bred nå at de kan kjempe i toppen av norsk fotball på kort sikt.

Har flere mulige løsninger

Ingrid Spord er et alternativ som kan flyttes opp fra stopperplass. Hun har spilt midten før, har ro og rutine i spillet og har ferdighetene som trengs til rollen.

Det vil da også bety at Marthine Østenstad går inn og tar plassen i forsvaret. Hun har delt vingbackrollen med Ingrid Ryland til nå på høyresiden, men har spilt mest stopper i sin karriere.

Samtidig er Cecilie Kvamme spilleklar fra 1. juli. Hun er tilbake fra West Ham og kan spille på begge vingbackene, noe som gir konkurranse til både Ingrid Ryland og Marit Bratberg Lund.

Det er mulig at trener Alexander Straus velger å gi mer spilletid til Ida Holm Neset i de neste to kampene mot Lyn og Arna-Bjørnar. Hun er også en mulig erstatter for Bøe Risa.

Har ikke blitt testet skikkelig ennå

Uansett hvem Straus velger til disse to kampene skal det være mer enn godt nok til nye seire. Det er i kampene som kommer etter, mot LSK, VIF og RBK at laguttaket må sitte hundre prosent. Spesielt bakover har ikke Sandviken blitt testet skikkelig ennå, og hvis de ikke gir noe bakrom til Runa Lillegård i dagens kamp mot Lyn, bør de kunne fokusere på det offensive spillet mot laget fra Oslo også.

På lengre sikt, og spesielt om Sandviken havner blant de to beste i år, trengs det forsterkninger også på midtbanen. Da passer spillere som Olaug Tvedten og Thea Bjelde godt inn i måten Sandviken spiller på. Og skal man inn i Mesterligaen trenger man en bredere stall.

Ja, takk til begge deler.

Se Sandviken - Lyn direkte på BA.no og Direktesport.no med avspark 19.00 tirsdag.

Tøff bortekamp for Arna-Bjørnar

Arna-Bjørnar møter Vålerenga på bortebane. Det blir en tøff test. Etter den katastrofale starten har Øyvind Nordtveit fått mer skikk på laget. Strukturen har blitt bedre. Men det har motstanden også og det ble for tøft mot RBK med 0-2-tap sist. Det kan det fort bli denne gangen også. Vålerenga har ambisjoner om å forsvare gullet, og da er det kun tre poeng som er godt nok. Får Arna-Bjørnar med seg noe fra Oslo, må det regnes som ren bonus. Men helt uten press på seg kan de kanskje overraske?

Se Vålerenga - Arna-Bjørnar direkte på BA.no og Direktesport med avspark 19.00 tirsdag.

Kommentarer til denne saken