Nettavisen: 43-åringen fra Førde har vært en årrekke hos allmennkringkasteren, hvor hun har vært journalist, programleder og anker i Dagsrevyen. Nå har hun imidlertid bestemt seg for å prøve noe nytt.

Rett24 skriver at Solheim vil tiltre i en nyopprettet stilling i Regjeringsadvokatembetet. Hos Regjeringsadvokaten vil 43-åringen ha et særskilt ansvar for kommunikasjon ut mot pressen og andre relevante aktører.

Kombinasjon av journalist og jurist

Ifølge regjeringsadvokat Fredrik Sejersted har det vært et ønske i det siste om å ansatte en person som har juridisk kompetanse, men som også besitter en journalistisk kompetanse.

Solheim startet i NRK i 2010, men før det var hun i TV 2. 43-åringen er også utdannet jurist, og i den nye stillingen skal hun være advokatfullmektig, men også ha det overordnede ansvaret for kommunikasjon.

– Kunne ikke si nei

Hovedpersonen selv forteller at det blir vemodig å slutte i NRK, men at jobbtilbudet var altfor godt.

– Fordi det er Regjeringsadvokaten. Jeg har ikke hatt noen plan om å forlate NRK, men det er helt umulig for meg å si nei til dette. Jeg har ment i mange år at Regjeringsadvokaten burde bli mer synlig, fordi jeg mener det ligger mye folkeopplysning i det de jobber med, til Rett24.

Solheim slutter offisielt i NRK 1. oktober, så skal hun ha en liten pause før hun starter i sin nye jobb 16. oktober.