Innfører nye parkeringsregler i sentrum

Kommunen endrer flere parkeringsregler i sentrum fra 1. april.

Kommunen endrer flere parkeringsregler i sentrum fra 1. april. Foto:

Bergen kommune innfører en rekke nye regler fra 1. april.

DEL

Besøkende med el- og hydrogenbiler må fra 1. april betale i sone 8 til 29. Bergen kommune opplyser at prisen vil være ti kroner, og er den samme som for andre biler.

I en pressemelding fra kommunen, forteller leder for parkeringsavdelingen, Arvid Heggestad, at formålet med endringen er å ivareta hensikten med boligsoneordningen, som er å prioritere beboerne.

– Mange har i dag problemer med å finne parkeringsplass i egen boligsone, som følge av at alle el-biler har parkert gratis, sier Heggestad.

Reduserer antall parkeringstillatelser

For beboere i boligsonene vil det fremdeles være gratis å parkere med el- eller hydrogenbiler i sonen de bor. De må imidlertid registreres hos Bymiljøetaten. Eiere av el-bil, kan kun ha én boligsoneavtale per boenhet.

Kommunen innfører også en ny regel, som reduserer maks antall parkeringstillatelser fra to til en per boenhet.

Kan ikke lenger kjøpe besøksparkering

I boligsonene 2 til 7 opphører ordningen om midlertidig besøksparkering i sentrum.

Det vil ikke lenger være mulig å kjøpe besøksparkering fra automat på Nøstetorget eller fra kundesenteret hos Bymiljøetaten.

Bergen kommune understreker at dette ikke betyr at det ikke vil være parkeringsplasser i sentrum, men at de fra 1. april vil måtte parkere i parkeringshus eller stå på plasser med avgiftsparkering.

Den nye forskriften ble vedtatt i Bystyret i midten av desember, og trer i kraft 14. februar. Beboere i boligsonene skal imidlertid få tid til å omstille seg, og Bymiljøetaten vil derfor håndheve de nye reglene fra 1. april.

Bakgrunnen for endringene er at kommunen ønsker at Bergen skal være en foregangskommune innen miljø, bærekraftig utvikling og tilpasning til klimaendringer. Bergen kommune og Grønn strategis målsetting er å redusere antall biler per husholdning i Bergen fra 1,35 til 1 innen 2025.

Artikkeltags