Som nybegynner-pappa jobber jeg fortsatt hardt med å lære meg babysk.

I går var det lyden brrrrr som sto på kjøreplanen hos den lille jenten, også kjent som «den lille presidenten». Jeg vet ikke hva denne brrrrr-lyden betyr, men jeg har hørt at flinke foreldre svarer med samme lyd, slik at barnet føler seg forstått.

Brrrrr-lyden er ikke noe vanskelig å lage. Den krever bare at du legger til side din egen eleganse. Og tilsetter mye spytt. Legg overleppen litt ned på underleppen, knip sammen leppene, tilsett masse spytt og blås. Når du kjenner at du begynner å bli våt på brystet, er du der.

Kommunikasjon er som kjent en kunst. Når husstandens fire medlemmer – to voksne, en Baby og en hund – går/ruller/løper rundt og snerrer, mumler, babler og bjeffer hvert sitt budskap, så er det litt å bryne seg på.

For eksempel har husets to voksne hatt en uenighet om barnets hårfrisyre. Mens den ene voksne mener at den lille presidenten er finest med sin medfødte, ujevne frisyre, har den andre voksne argumentert saklig for at den hitlerlignende hentesveisen burde trimmes.

Jeg tok saken opp med hovedpersonen, den lille presidenten. Hun gurglet brrrrr-brrrrr, og spyttet meg i ansiktet for å gi sin tilslutning til at pappa kunne klippe henne med den store hundesaksen.

Her en ettermiddag så vi vårt snitt. Vi trimmet hitlersveisen mens denne frisyrens høye beskytter – barnets Mor – var på kafé med en venninne. Jeg var spent på reaksjonen.

– I kveld har vi fønet håret, ymtet jeg frempå, da moren satt med sin datter på fanget samme kveld.

– Ja, jeg ser at hun er så fin, smilte moren.

Puh! Godkjent!

– Men hva er dette? Har du laget et hakk i håret hennes her i bakhodet?

Brrrrr-brrrrr. Spytt. Spytt.