Farvel, kjære leser!

Dette blir den siste gangen jeg dukker opp i denne spalten. Nå skal jeg ut i pappaperm. Når den er over ut på nyåret, skal jeg over til nye utfordringer i yrkeslivet. Hva det blir, får tiden vise. Akkurat nå vet jeg ikke.

Et 20 år langt yrkesliv i BA er over. Det har vært fantastiske år i hjertet av Bergen. Takk, kjære leser for følget, for tipsene, for kjeften, for rosen og for at du har lest og sett det jeg har jobbet med. Det har vært en gave!

Viktigst for meg nå er det å være til stede i nuet, og være sammen med den sjarmerende datteren min - populært kalt den lille presidenten.

Hun vokser og utvikler seg så raskt, det er noe nytt nesten hver dag. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med denne unge damen, som jeg hittil har vært mest sammen med i helgene og mellom klokken 1700 og 1900 på hverdager.

Presidenten har lært seg å spille på slurven, kan nesten drikke av flasken sin uten hjelp, kan krype baklengs og kan skubbe hunden i naien når den slikker henne for lenge på munnen.

Vi snakker bedre og bedre sammen.

Hun roper, som oftest av glede, og jeg pludrer tilbake, på et ukjent språk som likevel gir mening. Hun smiler, og jeg smiler tilbake. Hun gråter som om hun bar all verdens smerte på sine skuldre. Jeg smiler tilbake.

Noe av det jeg må innstille meg på nå er en ny døgnrytme.

Redaksjonen i BA har morgenmøter. Jeg hater morgenmøter. Jeg liker egentlig ikke å snakke så mye tidlig på morgenen. Derfor har jeg sett frem litt stillere morgener. Nå innser jeg at det kan jeg glemme.

Trolig kommer jeg til å lengte tilbake til morgentrøtte journalister og BAs velassorterte kaffemaskin.

Når morgenmøtet begynner, kommer jeg til å ha vært i sving i timevis. Fra nå av må jeg forholde meg roping, gurgling og brbrbr-lyder fra rundt klokken 0600. Så kommer det til å gå slag i slag til klokken er ganske på slaget 1900. Da er «arbeidsdagen» over.

Og sjefen for det hele? Presidenten er den nye redaktøren.