Selv om Babyen – også kjent som «den lille presidenten» – ofte reagerer med reine reflekser, viser det seg at tre uker gamle damer har ett og annet de vil meddele. Det er i alle fall min erfaring.

Fra før visste jeg at stryk på ryggen, besvares med en rap eller en gulp. En finger i Babyens hånd utløser et overraskende fast håndtrykk.

Nyere kunnskap er det for eksempel at sykkelbevegelser, mens Babyen ligger på rygg, resulterer i en promp, eller tilliggende (u)herligheter. (Visste du at babybæsj nesten lukter parfyme?). Etter en sykkeløkt kommer fornøyde hvin. Det tror jeg betyr at dette var godt.

Melkegulp på skulderen betyr at nå kan vi være stille i fem-ti minutter. Hvis jeg lar Babyen henge over hendene mine, på magen, vil hun gjerne rette seg ut og ligge strak som en planke. Øvelsen gjøres med høye stønn. Det betyr at nå trøkker vi skikkelig til.

Det er forresten den samme lyden som gjerne kommer en stund etter et himmelsk melkemåltid.

Å bytte bleier går veldig greit. Å rydde opp i andre individers avføring har jeg lært meg gjennom seks år som hundeeier. Vennskapet med den firbeinte, har gjort at jeg allerede snakker flytende hundsk. Som har likheter med babysk.

Hvis jeg slikker meg lenge rundt munnen og lager smattelyder begynner babyen å leter etter bryst, og hunden begynner å sleve.

For mange kyss på Babyens munn, resulterer i et et ansiktsuttrykk som ser ut som om Babyen har gurglet munnen i konsentrert sitronsyre. Det betyr: Nå får det være nok, pappa!

Generell, høylytt skriking kan bety hva som helst, men det gjelder å reagere umiddelbart. Ellers kan man få Mor på nakken. Jeg øver forresten også på språket morsk, men det får bli en annen historie.

Kjære Baby, jeg vet du sliter med å forstå farsk, men dette bør du lære deg: Når pappa velvillig spiller Christine Sandtorvs barneplater høylytt på soverommet klokken 0530, så betyr det at han trygler om 80 minutters søvn før vekkerklokken ringer.