Sist Jangås skrev om OL, ble kommentaren hans delt 80.000 ganger på få timer. Totalt er den lest 210.000 ganger.

Nå er han i gang igjen:

Jeg sitter fortsatt her nede på Jorda, og skriver til deg fordi Norge på fredag kommer til å sende deg en søknad om å få OL i Oslo i 2022, og jeg plutselig er blitt usikker på om du har ombestemt deg. Jeg lurer på om du ikke vil at Oslo skal arrangere OL i 2022 likevel.

Jeg må nesten spørre, for jeg tror ikke du er til særlig hjelp for entusiastene i Oslo2022.

Siden de leie glipptakene dine i starten av Sotsji-OL har det kommet fire nyheter fra din planet. Og enten har dere en bisarr form for humor – eller så eier dere verken moral eller anstendighet:

1) Dere i IOC vil fjerne den øvre aldersgrensen (80 år) for egne medlemmer, «fordi den er diskriminerende». Du Gerhard, jeg tror ikke det er denne typen diskriminering de tenkte på da OL-charteret ble til. Jeg tror de tenkte på viktigere ting enn at du og gutteklubben din skal få omgi dere med grenseløs luksus over hele kloden på andres regning etter fylte 80. Så du TV-bildene av homofile og lesbiske russere som brutalt ble arrestert av politiet under OL i Sotsji? Eller ble kvestet og torturert av gjenger som er inspirert av Putins homolover? Eller så du bare bort da også? Det var i så fall dumt, for det er sånt som er diskriminering, Gerhard. På ordentlig.

2) Dere IOC-medlemmer vil på ny sikre dere adgang til å besøke (les: bli invitert av) søkerbyene. En rettighet som altså forsvant etter den enorme korrupsjonsskandalen knyttet til Salt Lake Citys kandidatur. Sjenerøse gaver blir da altså ikke lenger noen hindring. Kan du gi meg EN ENESTE aktverdig grunn til at dere vil gjeninnføre denne muligheten? Vel, alt dette kommer dere til å vedta på IOC-kongressen i desember, fordi dere jo i bunn og grunn bestemmer alt sjøl i demokratiet deres.

3) Da du truet med å ribbe Marit Bjørgen for gullmedaljen sin fordi hun uten skyld hadde havnet i en annonse hun ikke visste om, fortalte du ingen at du selv reklamerte for ditt eget private selskap under OL. Og enda verre: Du kunne ikke fatte og begripe at folk ikke forsto at det gjelder egne regler for dere i IOC. Det TV-intervjuet har jeg lagret hjemme, sånn at jeg kan gi barna mine et fantastisk eksempel på at dobbeltmoral ikke er dobbelt så bra som moral.

4) Hvis Oslo skal arrangere OL i 2022, bør Norge skreddersy egne lover og regler opp mot lekene for å ha en reell sjanse til å nå opp hos dere. Dere vil altså unngå skatteplikt til Norge. Som arrangør må Oslo2022 også forsøke å få en nullsats på merverdiavgift under lekene, og dessuten må det jobbes for å få fritak fra å betale arbeidsgiveravgift og trygdeavgift for ansatte. Med litt andre ord: Mer penger fra Norge til IOC.

Det var dette London måtte gå med på i 2012. Jeg vet ikke hva Putin måtte gå med på, fordi han like etter at lekene dere tildelte ham har vært for opptatt med å få krigsmaskinen sin i beredskap til å svare på sånne bagatellmessige spørsmål.

Husker dere i IOC forresten hva som var ideen bak de moderne olympiske leker? At de var inspirert av den internasjonale fredsbevegelsen? Fair play, respekt for medmennesker, fredelighet mellom folk, alt det der. Hvor gikk det så galt for dere, Gerhard?

Og hvorfor sitter jeg med følelsen av at jeg må tviholde på lommeboka mi bare jeg hører ordet «IOC»?

Kommende fredag sender altså Norge den første søknaden om OL i Oslo til dere. Du vet sikkert at folket ikke står bak den søknaden. Tross norsk gullrush i Sotsji sier bare drøyt 30 prosent av alle nordmenn ja til å ha dere her i 2022. 55 prosent er imot. Og motstanden kommer bare til å øke, blant annet fordi folk ikke tror på Inge Andersen og Børre Rognlien når de sier at de vil endre dere «innenfra».

Jeg tror vi begge ler godt av de gutta der, Gerhard. DU fordi det selvsagt er fullstendig utelukket og JEG fordi de blant annet vil stille krav til «mer åpenhet».

Det er jo ganske morsomt, for hva svarer de selv når noen spør hva de har brukt av penger på pr-byråer for å skape entusiasme rundt Oslo2022?

«Det er hemmelig.»

Oslo2022 er altså belemret med Andersen/Rognlien.

For oss motstandere er livet enklere. Vi har jo deg.