Jeg husker en kveld i fjor. Det snødde. I oppkjørselen lå det is. Det var kaldt. Inne fyrte vi med ved for å holde varmen. Det var deilig å sitte nær ovnen, og kjenne varmen fra flammene slikke oppover ryggen.

Nå sitter jeg her i undikken. Svetten renner fra overkroppen og gjør bomullslinningen klissete. Jeg ser bort på vedovnen. Hvordan kan vi noen gang ha kommet på tanken om å fyre opp den der? tenker jeg. Et metallmonster med kapasitet til å levere 8000 watt varmehelvete.

Jeg tar en slurk kald Farris. Får roet tankene og kjølt magen.

Termometeret viser 35 grader inne i stuen. Jeg har allerede dusjet to ganger i dag, og flere skal det bli.

Babyen skriker. Hun jobber på med å lære seg å krype, men har jo aldeles ikke bedt om å få legge treningstimene til et lokale med bakeritemperatur.

Hunden ser ut som han drømmer om et liv som orm, slik at han kunne gå ut av sitt gode skinn – og kvitte seg med den forbannede pelsen.

Jeg går ut på terrassen for å svale meg litt i skyggen fra det brede takskjegget. Kanskje en kjølig bris har sneket seg fra sjøen og over åsen til huset vårt?

Ute er det vindstille. Helt vindstille. Det var jo en av grunnene til at vi kjøpte dette huset. Det ligger lunt til. Å gå ut døren føles som å gå fra et glovarmt bad til en velfyrt badstue.

Jeg myser mot solen og går inn igjen. Dusjen er opptatt. Venter på tur. Sjekker mobilen og værmeldingen fra Yr. Først om en drøy uke skal det bli en dag med overskyet himmel.

Puh!

Frem til da skal jeg drømme om snøen som falt i fjor.

Og når jeg en gang om noen måneder fyrer i ovnen, og kjenner varmen blusse opp i høstmørket, skal jeg huske denne dagen.

PS! Til Thorbjørn Jagland: Hvis du er i Bergen nå, kan du stikke innom oss. Her har vi 36,9 på terrassen hver dag for tiden.