Sånn som disse guttene og jentene som sniker seg rundt i de skumle hettegenserne sine om natten, med spraybokser, som ødelegger alt for oss andre. Kan du tenke deg noe verre? Rent bortsett fra psykopater, mordere, voldsmenn og piratdrosjesjåfører, da.

Nei, disse slaskete opprørerne som bobler over av skapertrang og behovet for å bli sett. Som sannsynligvis har droppet ut av skolen allerede, og ligger og drar seg hele dagen mens de hører på hip hop og det som verre er. Hva skal vi gjøre med dem?

For noe må gjøres. Det er tross alt litt enklere enn å fange de som stjeler trygden fra gamle damer, eller putter våpen opp i fjesene på de som jobber i kiosk, eller skjenker små jenter drita og voldtar dem etterpå.

Regel nummer én er enkel: Gi dem aldri tillatelse til å male på en lovlig vegg!

Mannen med regelen er tøffingen, tagge-eksperten, politisersjanten og spesialagenten Robert Barrow fra New York. Et oppgitt og fortvilet bergenspoliti hentet nylig taggernes skrekk over hit for å lære noen triks i kampen mot sprayboks-bermen.

Politisersjant-spesialagenten har arrestert sønnene til både Robert de Niro og produsenten av Rocky-filmene. I New York har de nulltoleranse og ser på all spraykunst som kriminalitet. Da blir alle graffittimalere kriminelle, og veien videre til narkotika, video, kebab og prostitusjon er gjerne kort.

Herper du for mer enn 2100 kroner i New York, risikerer du fire år bak murene. Så mye straff får ikke en voldtektsmann her i landet. Men så driver sjelden voldtektsmenn og griser til veggene til folk, heller da.

Jeg kan kanskje undre meg over at en tagge-krusedull og en fargesterk, vakker graffitti-vegg blir sett på som samme sak. Selv om det er utrolig vanskelig å male fint med en sprayboks, er det nok lenge til graffitti blir sett på som en kunstart. Særlig når New York-spesialisten kraftig advarer mot lovlige vegger.

– Da gjør du både deg selv og strøket ditt en bjørnetjeneste. Artsfrender vil strømme til for å beundre kunstverket (– ja! Han kalte det et kunstverk!), og setter i gang med å tilgrise nabobyggene, sier Robert Barrow til BA.

Så kjempelurt tenkt. For hvis det ikke er lov med graffitti noe sted, så får de seg sikkert en ny hobby. Fingerhekling eller veving – kanskje de kan samles over et slag bridge på kveldene, eller samle pressede planter i herbarium. Eller kanskje de kan male hjemme på papir som skikkelige folk, mens de lytter til Egil Hegerbergs moralske sang til ungdommen som heter «Tagging».

Og så nynner de kanskje med på teksten: «Hvis du synes tagging er så jævla tøft, kan du ta og tagge deg sjæl i rasshølet!». Og så ler de kanskje litt, og tenker på hvor dumme de var før.